Home nieuws TNSB Merch Day: Lokale bands promoten eigen werk in jeugdhuis Sojo

TNSB Merch Day: Lokale bands promoten eigen werk in jeugdhuis Sojo

by Ann Cnockaert

Op zaterdag 10 juni 2023 wordt jeugdhuis Sojo in Kessel-Lo omgetoverd tot een middag gewijd aan de ondergrondse muziekscene. Lokale bands bieden de hele middag hun merchandise aan, waaronder platen, cd’s en t-shirts. Je vindt er zeker enkele pareltjes om je collectie aan te vullen!

Soms sta je op een optreden van een supercoole band en wil je graag een elpee van die band kopen, maar zie je er tegenop om daar nog gans de avond mee rond te zeulen. Enkele Leuvense undergroundliefhebbers proberen daar een mouw aan te passen. Ze organiseren op zaterdag 10 juni een “Merch Day” in jeugdhuis Sojo. Daar staan diverse undergroundbands met een standje om hun in eigen beheer uitgebrachte platen en cd’s te promoten.

Veel kleinschalige bands proberen vandaag hun muziek verspreid te krijgen via de verschillende streamingplatformen, maar de fysieke dragers zijn nooit echt weggeweest. Zeker in het undergroundcircuit worden nog vlijtig platen en cd’s uitgebracht, vaak op kleine oplages en tegen productiekost. Tofu Never Screams Bookings steekt deze wroetende artiesten een hart onder de riem en brengt de bands en de liefhebbers samen. Een pintje drinken met vrienden, een praatje maken met de bands en naar huis keren met een stapel obscure punkplaten… Er zijn ergere manieren om je zaterdagnamiddag door te brengen.

Op dit moment hebben volgende bands al bevestigd: Ulrikes Dream, Donder, Hel & Hagel, Mölär, Onionfuzz, Frustrerad, Verpest, End of Ernie, SmokeBomb, HardHeaded

Wil je ook graag met jouw band een standje komen opzetten? Neem contact op via het FB-event of stuur een mailtje.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More