Home nieuws The Trappists stellen herinterpretatie liedje van Wim De Craene voor op Antwerps festival Dokrijk

The Trappists stellen herinterpretatie liedje van Wim De Craene voor op Antwerps festival Dokrijk

by Luminous Dash

Tekst: Hendrik Hindrex
Foto: Kwinton Lesi Jonson

Antwerpen is een nieuw festival rijker. Dokrijk belooft een kleinschalig feest te worden ‘deep down de dokken’. Het programma wordt gespreid over 17 zaterdagen en zondagen in juni en augustus met nogal wat underground, maar ook met namen die wél een belletje doen rinkelen: Bert Dockx (van Flying Horseman en Dans Dans), Spook, een dj-set van Kurt Van Eeghem, Nosedrip, Palmbomen en Vieze Meisje. Om er maar een paar te noemen.  

Wij kijken alvast uit naar Elders, The Trappists en DJ Diepvries op zondag 27 juni. 

Elders is het recente project van Tom Pintens en de performer en actrice Laurence Roothooft. De mysterieuze liedjes doen wat denken aan de Franse electro-dj Kavinsky. Maar we verwachten dat Pintens en co genoeg ervaring in huis hebben om deze referentie te overstijgen. Toch nieuwsgierig!

En dat zijn we zeker ook voor The Trappists. Het Belgisch-Britse duo brengt er een reïnterpretatie van Rikky, een kleinkunstliedje van Wim De Craene. The Trappists dat zijn Linton Kwesi Jonson en Paul Southgate. Beide heren vormden eerder de experimentele formatie Comasport. 

Kwinton Lesi Jonson, leg uit! Een optreden met slechts één nummer… Dat wordt een kort optreden van 4 minuten?
Ja, hoe gek het ook klinkt, maar het worden eerder 40 minuten. Rikky is eerder een herinterpretatie dan een remix.  Het is Rikky gedroomd door The Trappists. Eerder ambient-experimenteel werk uitmondend in een traag groove, de Italo versie van Rikky.  

Hoe zijn jullie op dit festival verzeild ?
We hadden al eerder een versie van Rikky gemaakt (in 2012 nvdr). En ze zijn daarop gevallen. We zijn gaan praten en het klikte. De nieuwe versie komt de 27ste uit op tape.  

De mannen achter Dokrijk zitten ook achter het label.  Ze zijn van plan om een reeks van 12 inches uit te brengen met herinterpretaties van Nederlandstalige nummers. We zijn benieuwd naar de eerste release van het nieuwe label FromItalotodisco. Er komt een 60-minutencassette van Rikky, maar later ook nog een 12 inch met een meer dansbare versie en op de b-kant een versie van Matthias De Craene van Nordmann en neef van Wim De Craene…

Door corona is de capaciteit beperkt tot 200 muziekliefhebbers.

www.dokrijk.be
www.facebook.com/dokrijk
www.facebook.com/TheTrappists
www.soundcloud.com/the-trappists
www.facebook.com/fromitalotodisco

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More