Home nieuws The River Curls Around The Town waagt zich aan het Nederlands onder de naam De Rivier

The River Curls Around The Town waagt zich aan het Nederlands onder de naam De Rivier

by Bart Verlent

Bart Bekker en Jan Vanwinckel maken al enkele jaren een elegante en mysterieuze mengeling van elektronische muziek en luisterpop onder de naam The River Curls Around The Town. Na de albums Nightshadows en More Than A Break brachten ze vorige jaar muziek uit voor het project Buien Zinnen/Losing Our Minds, waarbij de foto’s van Eddy Verloes en gedichten van Benno Bernard muziek kregen. Zo gaat het viertal met deze drie kunstvormen op tournee langs verschillende culturele centra samen met Geert Van Istendael.

© Wanna Renata

Nu neemt The River Curls Around The Town deel aan een nieuw project. In In Omezien waagt het duo zich voor het eerst aan het Nederlands onder de naam De Rivier. Het concept is vergelijkbaar met Buiten Zinnen en draait om foto’s van Eddy Verloes, waarbij de Vlaamse dichter Geert-Jan Beeckman (die met zijn debuut de Herman de Coninckprijs won) gedichten schreef die Bart en Jan op muziek zetten.

Vernieuwend aan dit project is dat patiënten van het psychiatrisch ziekenhuis Alexianen aangezet worden om creatief aan de slag te gaan waarbij alle mogelijkheden open liggen. Daarna kan het duo weer aan de slag met het werk van de patiënten. Het eindresultaat zal leiden tot een nieuwe expo en een uitgave van de verzamelde werken eind 2023.

De tentoonstelling In Omezien kan je elke weekdag tijdens de kantooruren bezichtigen in de centrale gang van het psychiatrisch ziekenhuis Alexianen, Liefdesstraat 10 in Tienen. Op deze tentoonstelling is dan ook de muziek te beluisteren van De Rivier, waarbij Luc Lambrecht de teksten inspreekt.

Er is ook een vierde album op komst van The River Curls Around The Town en een album van De Rivier.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More