Home nieuws Struggler kondigt de komst van Wilma aan

Struggler kondigt de komst van Wilma aan

by Nel Mertens

Midden jaren 70. Punk begon ook in België binnen te dringen en dat kwam aan bij René Hulbosch, die toen in de band Kasjmir speelde. Hij begon punksongs te schrijven en verzamelde muzikanten waarmee hij in de lente van 1979 de eerste keer op de planken stond. Struggler was geboren. Met bands als De Brassers en The Suspects in de buurt werd Hamont al gauw Punktown Hamont.

De singles Night Fever en Don’t Care (nog steeds favorieten op optredens), heel wat optredens en een tournee met Siglo XX volgden. Na de release van het album in 1982, waarvan de titel It Was A Long Conversation But At The End We Didn’t Shake Hands misschien wel als een omen klonk, nam de punkmagie af en bleef het jaren vrij stil rond Struggler.

In 1991 ging René opnieuw aan de slag, samen met Ronnie en Yosef Sevens. Vanaf 2014 vervoegden ook Kris Oversteyns en Alain Hullbosch (zoon van René) hen. In 1999 brachten ze een ep uit en in 2017 verscheen het knappe album The Gap waarop Struggler energieker en scherper klinkt dan voorheen.

40 jaar voorbij en dat wou Struggler vieren met een nieuw album dat in de loop van 2020 nog zou verschijnen… En ja hoor, de eerste teaser is er! Dit laten de heren alvast los: “WILMA, Determined protector. She’s coming your way. STRUGGLER’S new album will be released in a while.”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More