Home nieuws STOEMP! is er terug

STOEMP! is er terug

by Björn Comhaire

Niemand kent de Brusselse scene beter dan Brusseleirs zelf. Daarom lanceerde VI.BE begin dit jaar een oproep waaruit drie ambitieuze, ondernemende Brusseleirs naar voren kwamen. Tijdens de zomer konden ze kennismaken met de kneepjes van het vak door feedback- en inspiratiesessies van toppers uit de sector. Nu krijgen ze carte blanche om hun eigen Stoemp! avond in elkaar te steken. Van het café over de line-up tot de promo en productie: Stoemp! ligt dit najaar meer dan ooit in jonge handen en wordt nu ook een kweekvijver voor Brusselse organisatoren van morgen!

© STOEMP!

Arnout Van Hove neemt je tijdens zijn avond mee op een muzikale wereldreis. Place to be op zaterdag 15 oktober is fairtrade koffiebar- en branderij Winok (Schaarbeek). Zouratié Koné en Trio Bolingo geven het beste van zichzelf en Arnout sluit af met een eigen dj-set. Joris Mpeti Ngama (Jay MNG) mag dan weer z’n ding doen op donderdag 17 november. Hij verenigt er Frans- en Nederlandstalige hiphop in Brasserie L’Ermitage in Kuregem met OG Gold, 35 Revolutionaries, Imis Kill en Peter Clinton. Op vrijdag 25 november heeft Jessica Rul (oftewel Maxime) de eer om met haar avond deze Stoemp! reeks af te sluiten. Een avond vol funk en soul van Borsh en Céline Angillis, daarvoor moet je in La Fourmilière (Anderlecht) zijn. Maak kennis met de 3 jonge organisatoren via de website van VI.BE.

Ook deze editie nodigt Stoemp! Brusselse collectieven en externe curatoren uit om een avond samen te stellen. Op zondag 23 oktober zorgt Matinée voor Stoemp! voor vroege vogels in LaVallée. Wakker worden kan daar op de tunes van Milan W (live), Natasha Pirard, Štipei Johnson, Elisabeth Klinck (live) en Motacilla. De Brusselse rapper LeBlanc viert op dinsdag 8 november zijn ep-release met een eigen Stoemp! avond. Hij brengt Alois & VLB en Eles mee naar het RITCS Café. Lady Blaxx neemt op woensdag 9 november KFK Hope over. Een avond die focust op inclusie binnen de muzieksector, met gesprekken en livemuziek van Youri Botterman, Sound Track laureaat MAVEE en Lady Blaxx herself.

Verder vult Stoemp! zelf de affiche aan. Op woensdag 28 september neemt ’t nieuwe Stoemp! seizoen een vliegende start op Brussel Brost. Het studentenfestival verhuist dit jaar naar Paleis 12. VI.BE verhuist mee en host er een eigen Stoemp! stage met Asa Moto, Victor De Roo, Bona Léa, Ysmé en All-Turn.

Vervolgens zakt het Antwerpse trio Men in Tears af voor een poppy avond in Merlo. Muntpunt Café ontvangt op woensdag 5 oktober een double bill: Night of the Pawlowski Syndrome (Mauro Pawlowski) en Loverman beloven het er gezellig te maken.

Naar goede gewoonte trekt Stoemp! jaarlijks één keer ‘on tour’ naar een Vlaamse stad met een levendige muziekscene voor een muzikale uitwisseling. Dat werd Kortrijk, waar jeugdhuis De Stroate i.s.m. muziekcentrum TRACK op zaterdag 8 oktober een eigen Stoemp! avond serveert.

Talent uit West-Vlaanderen en regio Brussel vindt elkaar in een tweetalige line-up: ZLDR, 23CRW en Doorn Roosje. Donderdag 27 oktober weerklinken de snaren van Mayorga in Archipel. Simon pakt op woensdag 2 november de Monk in met z’n zoete Nederpop. Donderdag 3 november wordt MIMA één grote dansvloer met de maffe beats van Vieze Meisje. Brussels Beer Project maakt zich op donderdag 10 november op voor een gitaaravond met de punk van Sound Track laureaat Meltheads én de indierock van The Christian Club.

Op dinsdag 22 november werkt Stoemp! samen met Brussels Jazz Alert. Voor deze avond gaan ze op VI.BE platform op zoek naar opkomend Brussels jazztalent. Wie zin heeft om die avond op te treden, kan zich nog tot 22 oktober aanmelden via VI.BE platform. Een najaar vol muzikale ontdekkingen in de tofste cafés van Brussel: Stoemp! is er klaar voor.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More