Home Belgisch Stef Kamil Carlens brengt nieuwe plaat uit en gaat op tournee.

Stef Kamil Carlens brengt nieuwe plaat uit en gaat op tournee.

by Bart Verlent

Drie jaar na Stef Kamil Carlens eerste soloplaat komt 20 september zijn vervolg Making Sense Of Infinity uit. Met zijn liefde voor percussie en een algemene focus op de textuur is dit album ritmischer dan zijn voorganger, bij momenten zelfs funky.

De plaat is opgenomen in zijn eigen Rabbit Field Studio in Hoboken en hij werkte daar de plaat volledig af. Gastmuzikant Nathan Daems van Black Flower zorgde hier en daar voor etnische fluiten en bariton sax maar Carlens nam de analoge synths, vintage orgeltjes, oude drummachines, de gitaar partijen en veel slide werk voor zijn rekening.

We kenden als de single Making Butter, Baking Bread maar nu lost Carlens nog een tweede voorproefje met de single Back On The Road.

Binnenkort gaat Stef Kamil Carlens op tournee om het nieuwe album voor te stellen. In de liveband zit: Alma Auer die backings en de harp voor haar rekening neemt, Nel Ponsaers op keyboards en backings, Nicolas Rombouts op bas en Maarten Moesen op drums. Afgelopen weekend gaf dit vijftal nog een verbluffend concert op Crammerock.

Je kan Stef Kamil Carlens en band aan het werk zien op:

28/09 – CC De Factorij, Zaventem

12/10 – Cinema Walburg, Hamont

23/10 – Ancienne Belgique, Brussel

24/10 – De Kreun, Kortrijk

30/10 – De Casino, Sint-Niklaas

09/11 – Cactus Club, Brugge

12/11 – Het Depot, Leuven

26/11 – Handelsbeurs, Gent

28/11 – De Roma, Antwerpen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More