Home nieuws Stadsfestival Brussels Jazz Weekend lanceert nieuw platform voor opkomend jazztalent

Stadsfestival Brussels Jazz Weekend lanceert nieuw platform voor opkomend jazztalent

by Björn Comhaire


Na de geslaagde Balcony Edition op 29 & 30 mei 2021 lanceert het gratis stadsfestival Brussels Jazz Weekend een creatief en vernieuwend concept in een financieel bijzonder uitdagende periode voor de muzieksector. Met Brussels Jazz Alert creëert de organisatie een platform om opkomende Brusselse jazzprojecten voor te stellen aan een groter
publiek.

Elke maand plaatst Brussels Jazz Weekend één nieuwe jazzformatie in de kijker. Dat doet het festival op verschillende manieren. Zo verschijnt er onder andere een exclusieve podcast (met reporter Pauline Augustyn) en een fotoreportage (met fotograaf Monday Jr.). Jazzliefhebbers krijgen op die manier een unieke blik achter de schermen van deze opkomende bands.

De maand wordt telkens afgesloten met een showcase in een Brusselse club, gehost door niemand minder dan muziekaficionado par excellence LeFtO. Voorafgaand aan het concert praat LeFtO met de muzikanten over hun favoriete platen. Op basis daarvan draait hij enkele muzikale suggesties. Een fijne babbel en veel nieuwe muzikale inspiratie gegarandeerd. Ook na het concert praat LeFtO nog even na met de artiesten, onder meer over inspirerende plaatsen in Brussel. Elke band maakt voor deze showcase trouwens een unieke compositie met als thema ‘Brussel’. Later dit jaar zijn alle showcases te beluisteren op Kiosk Radio.

Het concept van Brussels Jazz Alert is tijdens de evenementenluwe periode van 2021 al uitgebreid geproefdraaid met Schroothoop (11/05 – Roskam), Black Flower (15/06 – VK), One Frame Movement (22/06) en M.Chuzi (13/07 – Halles St.Géry). Stuk voor stuk uiteenlopende en boeiende projecten die gedocumenteerd zijn op het Instagramkanaal en de website van Brussels Jazz Alert.

Vanaf 24 augustus kom je via Brussels Jazz Alert alles te weten over TUKAN en ontdek je gedurende een maand wat hen drijft en inspireert. Op 14 september kan je gratis de showcase van TUKAN (gehost door LeFtO) bijwonen in café de Monk (Sint Katelijnestraat 42, 1000 BXL).

Ook Aishinka, Lupa Gang Gang Quartet en ECHT! staan dit jaar nog op het lijstje.

Wie een showcase mist, hoeft niet te treuren: alle Alert-artiesten zijn opnieuw te zien op een podium van Brussels Jazz Weekend op 27, 28 en 29 mei 2022.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More