Home nieuws Sound Track selecteert voor de tweede keer de sound van morgen!

Sound Track selecteert voor de tweede keer de sound van morgen!

by Ann Cnockaert

Net als bij de eerste editie van Sound Track, waagden honderden ambitieuze artiesten opnieuw hun kans bij het live- en kansenparcours van VI.BE en de livesector. Eén ding is overduidelijk: na anderhalf jaar binnen zitten, staat een nieuwe generatie talent te springen om de muziekscene te veroveren. Het was dan ook niet makkelijk kiezen voor de demo-jury. Na veel puffen en zweten legden ze een selectie van 136 artiesten op tafel, die doorstoten naar de regionale voorrondes om live te bewijzen dat zij écht de sound van morgen zijn.


Hier zijn de 136 artiesten die hun kans wagen om in de voetsporen van voormalig Sound Track laureaten als Meskerem Mees, Rosa Butsi, Kosmo Sound en Coline & Toitoine te treden. Ze tonen tijdens de regionale voorrondes in oktober waarom zij een plek in de Sound Track finales verdienen.


Zelfs na anderhalf jaar stille podia, bewijst de tweede editie van Sound Track dat muzikaal Vlaanderen en Brussel niet stil heeft gezeten in z’n repetitiekoten. Dat was, bij het beluisteren van de inzendingen, meteen duidelijk voor de initiatiefnemers van Sound Track: een massa-alliantie tussen VI.BE, Clubcircuit, AB, de Brusselse jeugdhuizen en maar liefst 18 Vlaamse en Brusselse muziekclubs.

De jury merkt opnieuw enorme diversiteit tussen de inzendingen: van funky soul en hippe jazz, tot nostalgische folk, dansbare afro en vernieuwende balkan-acts. Van prachtige kleinkunst, DIY bedroompop en sfeervolle ambient tot snoeiharde metal, vette dub, hiphop en trap producers. Je kan er niet omheen: de nieuwe generatie is – in al haar verscheidenheid – meer dan ooit klaar om te strijden voor een plekje in de Sound Track finales. Opvallend aspect tussen de inzendingen: dit jaar vonden enorm veel solo popacts, electro-jazzers en hiphoppers hun weg naar VI.BE om zich in te schrijven.


Zelf het talent van morgen in jouw regio ontdekken? Rep je naar je lokale muziekclubs en jeugdhuizen tijdens één van de
23 voorrondes in oktober.

Meer info vind je op de website van Sound Track.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More