Home Belgisch Sound Track: Poppunt en livesector organiseren nieuw kansenparcours.

Sound Track: Poppunt en livesector organiseren nieuw kansenparcours.

by Björn Comhaire

Poppunt, Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, Formaat en de Brusselse Jeugdhuizen, Cactus Muziekcentrum, Het Depot, Muziekodroom, muziekclub N9, Trix, De Casino, Democrazy, De Zwerver, Het Entrepot, Nosta, Wilde Westen en 4AD presenteren de eerste editie van Sound Track, een gloednieuw live- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie.

Sound Track is de opvolger van de vroegere provinciale pop- en rockconcoursen De Zes, FrappantPOP, Kampioenschap van Brussel, Limbomania, Oost.Best!, Rockvonk en Westtalent. Poppunt, de clubs van het Clubcircuit, AB en de Vlaamse en Brusselse jeugdhuizen slaan nu de handen in elkaar om samen een nieuwe generatie artiesten te ondersteunen in hun traject.

Vanaf 8 mei tot en met 28 juni roepen Poppunt en de livesector artiesten met talent en ambitie op om zich via het online platform vi.be aan te melden voor Sound Track. Alle genres en stijlen zijn welkom, alleen of in groep, instrumentaal of in eender welke taal, zolang het maar live is.

Tien ambassadeurs uit de meest uiteenlopende genres en muziekscenes: Colin H. Van Eeckhout (Amenra), blackwave., Noonah Eze (Black Mamba), Nathan Daems (Black Flower), Fenne Kuppens (Whispering Sons), Bavo Vanden Broeck (Festival Dranouter), Portland, Roman Hiele, Compact Disk Dummies en Ayco Duyster, selecteren mee de 136 (!) artiesten die doorgaan naar de selectiefase van Sound Track.

Tijdens de laatste twee weekends van september en de eerste van oktober vinden maar liefst 23 selectieavonden plaats in de concertzalen van clubs en jeugdhuizen evenredig verspreid over de vijf provincies en Brussel. 46 van de 136 deelnemende artiesten gaan naar zes regionale finales en kunnen tussenin rekenen op artistieke coaching en een professionele P.A.-repetitie.

De 18 winnaars – drie per regionale finale – stromen door naar een ambitieus kansenparcours in 2020. Om hundaarbij maximaal te steunen, krijgen de 18 artiesten begin 2020 de kans om deel te nemen aan een meerdaagse bootcamp, met inspiratiesessies, zakelijk advies en artistieke begeleiding. De artiesten bepalen er samen met muziekprofessionals hun parcours voor 2020. Nadien krijgen ze een menukaart aan mogelijkheden. Alles kan, van een jaar lang persoonlijke begeleiding, residenties in de muziekclubs (inclusief support shows, repetitieruimte, livesessies en coaching), over ondersteuning door grafische artiesten en fotografen, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows in een gloednieuw podiumcircuit van Vlaamse jeugdhuizen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More