Home Belgisch RED ROCK RALLY viert 30 jaar!

RED ROCK RALLY viert 30 jaar!

by Johan Vanparys

Op 1 mei plaatst Red Rock Rally 30 kaarsjes op hun ‘feest van de arbeid’-taart! Ze bouwen een feestje met de makkers en vrienden in het Koningin Astridpark. Staan alvast te popelen: presentator David Galle, Absynthe Minded, Chibi Ichigo, Mayorga, ZLDR en de 4 finalisten van de rally.

Mario Willemsens (coördinator): “Zoals steeds is muziek het bindmiddel om met vrienden, collega’s, kennissen en familie af te spreken op 1 mei in het Astridpark. Ik ben trots op de weg die we met ons festival hebben afgelegd. Wat ooit begon als kleine Brugse muziekrally, is uitgegroeid tot een heus festival dat jong en eeuwig jong elk jaar weer weet te smaken.
Het is geen evidentie om als gratis festival te overleven. Maar met de steun van ABVV, Solidaris, Vooruit, Stad Brugge en onze sponsors lukt het ons jaar na jaar. In 2023 waren we genoodzaakt om de prijs voor een drankbon op te trekken naar 3 euro en voerden we een huisreglement in om eigen dranken te bannen uit de ‘muziekzone’.
Ons trouw publiek snapt dat een gratis festival enkel kan als iedereen z’n pintjes/dranken aankoopt op het festival zelf. Ook dit jaar doen we een dubbele oproep: Breng geen eigen drank mee naar ons festival en breng je (lege) herbruikbare beker(s) binnen in de milieutent of aan de bar.”

Noël Van Oyen (juryvoorzitter): “Voor onze rally noteerden we opnieuw een recordaantal inschrijvingen: 459 bands. De jury fileerde deze tot 4 finalisten, waarvan er twee een Brugse link hebben en dus het ‘Brugotta’-label opgespeld krijgen. We hebben terug een mooie prijzenpot. Naast de cheque van 500 euro (met dank aan D’s Deldycke traiteurs), krijgt de winnaar een podiumkans bij Cultuurcentrum Brugge, 2 dagen opnametijd in Shellshock Studio en een fotoshoot bij Alex Vanhee. De trofee ‘pRRRijs van het publiek’ (met steun van Van Acker Stichting) is een ontwerp van Stan Dumolin en werd gemaakt door Merel Deboysere van KTA Brugge.

De 1 mei-optocht zal net zoals vorig jaar terug vertrekken op de Burg en komt tegen de middag in het Astridpark aan. De 1 mei-toespraken worden gegeven vanop het festivalpodium.
Mario Willemsens: “Ons team is klaar om ook van de 30e editie een heus feestje te maken. Het zal – zoals meestal – een zonnige dag worden met muziek, vrienden en verse pintjes. We zetten verder in op Operatie Proper Park mét herbruikbare bekers maar zonder gedoe. Geef je herbruikbare beker af aan de bar of minibar en steun Komerbi. Komerbi is een unieke, brede Brugse jeugdorganisatie die zowel een vrijetijdsaanbod als een leerplatform aanbieden voor maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongvolwassenen.”

www.redrockrally.be – FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More