Home nieuws Raymond van het Groenewoud viert verjaardag met nieuw album.

Raymond van het Groenewoud viert verjaardag met nieuw album.

by Bart Verlent

Op 14 februari wordt Raymond van het Groenewoud zeventig jaar en dat viert hij met het nieuwe album Speel. Jean-Marie Aerts stond in voor de productie van deze nieuwe plaat. De producer is gretig meegegaan in het verhaal onder de werkverdeling “Raymond schrijft de liedjes, Jean-Marie zorgt ervoor dat ze klinken”.

(c) : RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

Bitter en Bot werd de eerste single van Speel. Raymond heeft het nummer al jaren geleden geschreven, maar hij heeft de tekst nu pas af gekregen. Raymond over deze single: “Ik zag mezelf praten tegen mijn pa in de Eeuwige Jachtvelde, en ik gaf hem de raad niet terug te komen, hij zou direct weer groen van ergernis zijn over ’t reilen en zeilen in de mensenwereld”.

Naast een nieuw album zal er ook een fotoboek over Raymond verschijnen bij uitgeverij Lannoo. De VRT gaat naar aanleiding van zijn 70ste verjaardag een driedelige documentaire over de zanger uitbrengen. Het eerste deel is te zien op donderdag 13 februari.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More