Home LiveFoto's KING HISS + YOUR HIGHNESS Eeklo, N9 (18/01/2020).

KING HISS + YOUR HIGHNESS Eeklo, N9 (18/01/2020).

by Björn Comhaire

De windmolens van Eeklo moesten op zaterdagavond 18 januari een tandje bijsteken want het zou een loeiharde avond worden in de N9. Twee koninklijke bands mochten het Eeklose concertjaar 2020 openen met Your Highness en King Hiss. Twee Belgische bands ook die ondertussen al hun sporen verdienden op de grote heavy metal festivals.

Dat het geen avond voor doetjes zou worden werd duidelijk vanaf het eerste moment dat Ben Baert zijn keel openzette. Your Highness gelooft niet zo in subtiliteit en beukte dan ook 45 minuten lang met een stormram gemaakt uit zware metalen tegen de trommelvliezen van het talrijk opgekomen publiek. Niet dat we daar iemand over hebben horen klagen!

Iets meer subtiliteit kregen we van de heren van King Hiss uit Menen. De band maakt beenharde rock-‘n-roll en zet de ene vette gitaarriff na de andere neer alsof het hen geen enkele moeite kost. Een perfect op mekaar ingespeelde band ook die weet hoe ze met overduidelijk speelplezier het publiek op sleeptouw moet nemen.

Dat zanger Jan Coudron en gitarist Josh Fury niet bang zijn van een beetje show zal ook wel geholpen hebben natuurlijk.

Met deze double bill van twee ijzersterke Belgische bands is de N9 begonnen aan een boeiend muzikaal voorjaar. Klik hier als je wilt weten wat er de komende weken en maanden nog zoal op het programma staat in Eeklo.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More