Home nieuws Proeftuin organiseert podcastwandeling over Techno doorheen Gent

Proeftuin organiseert podcastwandeling over Techno doorheen Gent

by Bart Verlent

Van 1 tot en met 31 maart organiseert vzw Proeftuin de podcastwandeling 9000 BPM: A Journey Though Techno doorheen Gent. Deze podcastwandeling neemt je mee naar de hoogdagen van de Gentse techno toen I Love Techno, 10 Days Off, Kozzmozz, Decadence en R&S Records de stad in vuur en vlam zetten. De vzw wil mensen via deze podcastwandeling laten beseffen dat Gent, op het vlak van techno, echt een voorbeeld is geweest voor de rest van de wereld.

© Proeftuin

Per locatie zal er een infobordje en een flyer van vroeger te vinden zijn met QR-codes die je kan scannen zodat je de podcast kan beluisteren en een mix van getalenteerde jonge dj’s die past bij die bepaalde plaats kan beluisteren.

Mieke Meskens vertelt het Gents technoverhaal op deze podcast. Daarnaast zijn er ook nog interviews op te horen met: Mathias Kerckhof, Yves Debouvry en Sarah Haelterman van Kozzmozz, Peter Decupere, Herman Schueremans, Roel Vergauwen en Kris Verleyen van I Love Techno, Bart De Kegel en Seba Lecompte van Decadence, Eric Smout en Philip De Liser van 10 Days Off en Katrien Klausing, Trish Van Eynde en CJ Bolland van R&S Records. Ook zullen nog gastoptredens zijn van Jens Grieten (Kompass), Lies Vanborm (Vooruit) en Stefan Vandenberghe (T-Quest, Dr. Lektroluv).

Op zaterdag 27 maart zal er vanaf 22u tot 1u, in samenwerking met Radio Ruit en Voo?uit, een stream plaatsvinden vanuit de grote zaal van Vooruit als apotheose van de wandeling. De line-up van de stream zal bestaan uit twee technocoryfeeën die van groot belang zijn geweest voor de Belgische scène.

De wandeling route kan je vinden via deze link. Wie een voorproefje wil van de podcast kan al een introductie beluisteren via deze link. Je kan jezelf laten gaan op de mixes van de aankomende dj’s op deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More