Home nieuws Poppunt is dood. Lang leve VI.BE.

Poppunt is dood. Lang leve VI.BE.

by Björn Comhaire

Eind december 2018 gaf de Vlaamse Regering groen licht om de opdracht uit te breiden van Poppunt, het aanspreekpunt voor beginnende tot semi-professionele muzikanten en dj’s uit pop, rock, dance en aanverwante muziekgenres. De organisatie zet zich al meer dan 20 jaar in voor een gezond muziekklimaat en zal dat ook in de toekomst blijven doen. Vanaf vandaag luistert Poppunt echter naar de naam VI.BE en kunnen zowel beginners, professionele artiesten als de muzieksector er terecht – ongeacht hun muziekgenre.

(c) : VI.BE/poppunt

“De strikte scheiding tussen niveaus en genres binnen de niet-klassieke muziek beantwoordde steeds minder aan een snel veranderende en competitieve muziekwereld. We vonden het hoog tijd om die grenzen open te breken. ”
— Luc Nowé – directeur VI.BE

Door de verrijking met kennis en expertise van het niet-klassieke muziekteam van Kunstenpunt, kunnen artiesten uit eender welk genre meer dan ooit bij VI.BE terecht met al hun vragen. Muziekprofessionals blijven er op de hoogte van de meest recente trends en ontwikkelingen binnen de muziekindustrie.

Het kansenplatform vi.be, waarmee Poppunt op 6 jaar tijd meer dan 12.000 speel- en mediakansen creëerde voor artiesten, heet nu “het VI.BE platform” en blijft bestaan als onderdeel van de vernieuwde website. Op lokaal en nationaal niveau blijft VI.BE ijveren voor een context waarin artiesten kunnen groeien en schitteren, met initiatieven zoals Sound Track, Lokale Helden, Stoemp!, de Popraad en nu ook de MIA’s.

De komende jaren vinkt VI.BE internationalisering en export van Vlaamse en Brusselse artiesten aan als één van de prioriteiten.

Twintig jaar geleden begonnen Poppunt Vlaanderen en Muziekcentrum Vlaanderen (het toenmalige steunpunt voor professionele artiesten en muzieksector, later samengevoegd bij Kunstenpunt) elk aan hun missie met liefde voor muziek en veel goesting om te werken aan een gezond muzieklandschap. Dat DNA blijft behouden, maar vandaag komen beiden samen in één organisatie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More