Home nieuws Poolse darkrockband Asgaard kondigt nieuw album aan

Poolse darkrockband Asgaard kondigt nieuw album aan

by Nel Mertens

Na een pauze van 10 jaar, horen we opnieuw iets van de Poolse band Asgaard, want in het eerste kwartaal van 2022 komt het lang verwachte, zevende studio-album van de darkrockers eraan.

Artwork © Bartłomiej Trzos

De band geeft geen tracks cadeau vooraf, maar zal ons alvast wekelijks enthousiast maken door een snippet van één van de albumtracks te delen op het WormHoleDeath YouTube-kanaal. Bij deze een warmmakertje van het derde nummer van het nieuwe album What If…

Sny Na Jawie is daarmee het eerste nummer ooit dat de band in hun Poolse moedertaal brengt. De tekst is er eentje van de Poolse dichter Krzysztof Kamil Baczyński (1921-1944). Op het album zal er nog een andere track in het Pools klinken.

Dit proevertje zet hun transgressieve combi van donkere rock met metal knap in the picture, waarbij de rockinvloeden deze keer meer de bovenhand nemen. Bovendien zitten er heel wat stilistische kenmerken uit het brede electro-genre in verborgen en daarmee keert Asgaard avant-gardistischer dan ooit terug.

What if… belooft een triomfantelijke terugkeer van de Poolse rock/metal avant-garde. Fans van Katatonia, Anathema, Moonspell, Opeth en Amorphis kunnen nu al aftellen naar deze nieuwe Asgaard-reslease, die op 18/02 digitaal verschijnt (Wormholedeath/ The Orchard Inc./ Sony Music Entertainment) en op 04/03 fysiek uitgebracht wordt bij het Poolse label Szataniec.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More