Home Belgisch PAPER HATS – N.I.C. Hoofdstuk 1 (Sentimental)

PAPER HATS – N.I.C. Hoofdstuk 1 (Sentimental)

by Nel Mertens

De vier nummers op hun (uitverkochte) debuut PHO2 (2016) werden geprezen!  Dwars en donker echoën ze de jaren tachtig op dansbare dub-klanken en schuwen geen muzikale grenzen of randjes. En ieder nieuw nummer dat we van hen te horen krijgen, vraagt naar meer. Wel… het is zo ver: Paper Hats schreef enkele weken geleden een gloednieuw nummer, speciaal voor A Sentimental Mixtape #1: een compilatie die op 19 april op tape verschijnt bij Sentimental (het label van Fenne en Kobe van Whispering Sons). Op deze mixtape zullen ook de bijdragen van Rumours, Slumberland, Teambuiling, Sunflower, Ohio Mark, Public Psyche, El Yunque, Novgrod, Fornet, Sergeant, First en Vaal terug vinden zijn. Een knappe selectie uit de Belgische muziekscene, dunkt ons!

N.I.C. Hoofdstuk 1 van Paper Hats is een track om je bij neer te vleien, te ontspannen en je te laten meevoeren. Een track van iets meer dan acht minuten, waarvan elke seconde als een zacht omhulsel om je heen spint, hoewel vreemde geluiden en oneigenlijk misplaatste vocals die perfect getimed en passend zijn, voortdurend opduiken. In een zwoel ritme en toch continu triggerend, om te eindigen met het geluid van wegtrekkende golven. Of is het de opkomende wind?

Wij kunnen alvast niet wachten om Paper Hats live te horen! Dat kan op 16/10 op Indietronic Fest #4 in Lede, waar je ook Adriaan De Roover, Kyem en G A U S S aan het werk kan zien.

Het nummer N.I.C. Hoofdstuk 1 kan je nu beluisteren via Soundcloud.

A Sentimental Mixtape #1 kan je in pre-sale al bestellen via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp

https://soundcloud.com/sentimental-records/a6-paper-hats-n-i-c-hoofdstuk?fbclid=IwAR0DTYpDZ-d8uMwWF2aAxLf7ghvAf6466XqY0BDlXURg5KGCCnDlNOz69yQ

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More