Home Belgisch Nieuwe plaat voor SLOW PILOT

Nieuwe plaat voor SLOW PILOT

by Didier Becu

Op 25 oktober brengt Slow Pilot hun tweede album Falling Off The Earth uit, dat tot stand kwam met de hulp van onder andere Fleet Foxes‘ frontman Robin Pecknold en de Britse songwriter C Duncan.

Samen met Luuk Cox, bekend van zijn productiewerk voor onder andere Stromae, Loïc Nottet, Arsenal, Racoon, Girls in Hawaii en vele anderen, zocht de band naar het perfecte geluid voor elk van de nummers. Balancerend tussen gedempte elektronica, op tape opgenomen gitaren en monumentale harmonieën, en ruimte voor de vocalen van Pieter Peirsmans.

De meeste liedjes zijn geschreven tijdens de covid periode waarin Pieter hielp als nachtwaker in een plaatselijk ziekenhuis. De vervreemdende stilte van de nacht en het gevoel alleen op de wereld te zijn, bleken de perfecte voedingsbodem voor inspiratie. Hij liet de liedjes geduldig door de lege gangen ronddwalen, terwijl hij die wereld vanachter een raam bekeek en observeerde.

Op 22 oktober wordt het album in De Casino voorgesteld.

Facebook –  Instagram


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More