Home Belgisch Nieuwe plaat voor Blackup

Nieuwe plaat voor Blackup

by Didier Becu

Workaholics zijn het niet als het op platen maken aankomt, de mannen van Blackup, maar na een radiostilte van een paar jaar is de garagerockband er met nieuw materiaal. Na hun debuutalbum Ease & Delight uit 2011 en de in 2017 verschenen 12″ Clubbing Into Submission hebben ze nu hun krachten gebundeld met Jeff Claeys (o.a. Millionaire en Jon Spencer Blues Explosion) en Tim Green die we kennen van Nation Of Ulysses en The Fucking Champs, en eveneens meewerkte aan releases van de Melvins, Sleater Kinney, Sleepy Sun, Bikini Kill en Wand.

De nieuwe plaat werd in Gent en Grass Valley (Californië) opgenomen en gemixt. Ondanks het feit dat er geen releases waren, is Black Up nooit gestopt met optreden en speelden ze o.a. met Hot Snakes, Rocket From The Crypt, Metz, Jon Spencer en Brat Farrar.

Blackup bestaat uit Steven Gillis, Xavier Benoit, Miguel Moors en Jonas De Kesel. Op het nieuwste album dat Club Dorothee heet (jawel!) hoor je ook de gastvocalen van Jon Spencer. De plaat is uitgebracht op Rookie records/Flight13 en wie nu een bestelling plaatst, krijgt er een rol wc-papier bovenop. Zeg zelf!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More