Home Belgisch Nieuwe plaat van Newmoon in oktober.

Nieuwe plaat van Newmoon in oktober.

by Didier Becu

Vorige maand verscheen Let It End, de eerste single van de Antwerpse band Newmoon uit hun nieuwste album. En er is nu een officiële datum voor de opvolger van Space, hij komt uit op vrijdag 11 oktober via PIAS en zal Nothing Hurts Forever heten.

Newmoon
Newmoon (c) : Hans Vermeulen

De plaat werd in Londen opgenomen door producer Andy Savors die al werkte met The Pains of Being Pure at Heart, Dream Wife en Sorry.

Vandaag werd ook de nieuwste single Collide Into Me vrijgegeven. Het is een nogal fatalistisch beeld van toevallige ontmoetingen die je op cafés kan hebben om drie uur ’s nachts. Gesprekken met andere tooghangers over emoties voordat de kater van de volgende dag die uitwist.

Over de song zegt Newmoon: “Het was het eerste nummer op dit album waarop we voelden dat we in een richting gingen die we niet eerder hadden verkend. Het ging hier meer om de melodie, en minder om gitaarlawaai. De song heeft ons wat uit onze comfortzone geduwd, maar tegelijkertijd voelde dit heel natuurlijk aan.”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More