Home nieuws Nieuwe aflevering podcast Jazziness online

Nieuwe aflevering podcast Jazziness online

by Björn Comhaire

De succesvolle podcastserie JAZZINESS, opgestart en geproduceerd door Brussels Jazz Weekend, viert op 1 december zijn 26ste en voorlopig laatste editie. De festivalpodcast zag het licht op 16 april 2019, met Ellen Leemans als gastvrouw en Frederik Goossens als jazzkenner van dienst.

De serie bespreekt chronologisch de geschiedenis van het jazzgenre en is inmiddels aanbeland bij, onder meer, muzikanten als Esperanza Spalding, die social media interactief weten in te zetten bij de creatie van hun muziek. In 2020 won ze nog een Grammy Award in de categorie Best Vocal Jazz Album.

Met net geen 50.000 streams prijkt JAZZINESS al enige tijd op de tweede plaats in de Spotify-charts wat betreft Music Podcasts. De Nederlandstalige podcast behandelt ‘all things jazz’ van de afgelopen eeuw en is hiermee voor iedereen die de jazzmuziek een warm hart toedraagt verplichte kost. Maar ook voor een eerste kennismaking met het genre is de serie heel geschikt. De luisteraar wordt niet alleen meegevoerd langs de jazzhistorie, maar krijgt dankzij de inzichten van Goossens en de gesprekken met Leemans ook anekdotes, trivia en mooie muziekfragmenten mee.

Deze luchtige aanpak van een genre dat soms toch als ‘deftig’ te boek
staat blijkt succesvol.

Wilt je zelf op ontdekkingsreis gaan in de wondere wereld van de jazz? Klik dan hier om de podcast te beluisteren of gebruik je favoriete podcast-app.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More