Home Belgisch Nieuw werk van Veelvraat.

Nieuw werk van Veelvraat.

by Nel Mertens

Een veelvraat zonder zich aan enige zonde te laven… Gert Vanlerberghe is de helft van punkpoëzieduo Hersencellen, aangevuld met complementaire hersenhelft Bootsie Butsenzeller. Daarnaast is hij schrijver, dichter, performer, organisator van Ballonnenvrees, vocalist bij Koala en wellicht vreet hij stiekem nog wel meer uit. Samen met Tom Tiest (van The Valerie Solanas en S.M.A.L.L.) vormt hij ook het Antwerpse collectief Veelvraat, een project met aandacht voor muziek, beeld en poëzie. En de heren lieten weten er een nieuwe telg bij te hebben, want sinds kort vult Domien Holthof dit duo aan.

Op Soundcloud kan je hun debuutsingle Momos in een licht ander jasje beluisteren en een fractie van een nieuwe track waar nog volop aan gewerkt wordt, ontdekken. Maar daarnaast vind je er ook twee nieuwe nummers. Net zoals Momos klinken ze vol van een experimentele, onbenoembare rijkdom aan tristesse. Theatrale elektro-poëzie. Poëtisch elektronisch theater. Of een tekstuele kaakslag verpakt in een rariteitenkabinet vol creativiteit.

In een vreemd emotioneel aanvoelend elektronisch frame wordt de prachtige, melancholische tekst van Niemand Knelt Me Beter Dan Jij zacht en traag gekaderd