Home nieuws MaD VirGINS–plaat ter ere van overleden bassist

MaD VirGINS–plaat ter ere van overleden bassist

by Nel Mertens

I Am A Computer is een single die menig Belgische punkliefhebbers zich wellicht herinneren van MaD VirGINS. De Belgische punkrockband moest op 10 augustus 2020 jammer genoeg afscheid nemen van Stefan Debusscher, bassist sinds hun start in 1977. Laurence Casteleyn nam sinds vorig jaar de basgitaar van hem over en Stef werd daarmee MaD VirGINS-gitarist.

Voor een te korte tijd, want het was net na de opname van deze nummers dat hij onverwachts overleed aan een hartaanval. Nummers opgedragen ter nagedachtenis van Stef zien het licht op een glasheldere 45-toeren vinyl, zoals zijn laatste wens was. “Eentje vol vriendschap en verdriet, net zoals hij het wilde”, laat de band weten.

“Niets is waar, alles is toegelaten en Vavavoum!”, was het motto van Stef. Vavavoum is, naast twee andere nummers, dan ook één van de tracks geworden van deze 7”.

De opbrengsten van de track WB2NF (Welcome Back To No Future) werden als fundraising gebruikt om dit eerbetoon te kunnen realiseren. De single zal digitaal en in beperkte oplage van 100 stuks ook op transparante 7”-vinyl verkrijgbaar zijn.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More