Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Odette bracht al de nodige spanning deze week en wij doen er bij Luminous Dash nog een schepje bovenop met onze Luminous Belge spotify lijst. Een knaller van een lijst die ons muzikale brein voorziet van de nodige opwinding en kwaliteit. Geniet van de aanvulling deze week met Briqueville, Nicolas Michaux, Kameel, Patches en Jannes Lathuy.

Briqueville brengt met Akte XIII twee herhalende gitaarlijnen in duet met opeenvolgende ijzersterke riffs. Een rakend duel, gevoed door verzengende drums. De instrumenten vloeien zwaar beladen naadloos in mekaar over, waardoor je een subliem georkestreerd rijke sound over je heen kan laten walsen. Een geluid waarin je ijzer, zwart goud, bloed en bitter zweet kan proeven. In een melodieuze schoonheid gevat, die zwaar blijft aangroeien tot het einde, waarna je verslagen door de stilte die ons rest, achterblijft.

De Brusselse singer-songwriter Nicolas Michaux is geboren en getogen in België. Hij leeft momenteel deels in zijn geboortestad, waar hij deel uitmaakt van Capitane Records, en deels met zijn familie op het Deense eiland Samsø waar hij groenten en songs kweekt. Harvesters is lekker dromerig waarin we een mix horen van Air en Serge Gainsbourg.

De heren van Kameel proberen zich niet te laten leiden door invloeden maar hanteren eerder een filosofie, namelijk die van de vrijheid, geen compromissen. Zichzelf de vrijheid gunnen om te doen wat ze willen. Dit is ook te horen in het nummer Aarsworm.

Een geheimzinnige intro lijkt uit een filmscène geknipt waarin onheil op komst is. Maar dan weerklinkt de hemelse stem van Patches in het nummer Bye Bye en weten we dat we veilig zijn.

Reconcile van Jannes Lathuy is een lockdown creatie, waarin inderdaad de koorts van het eenzaam opgesloten zitten, mooi wordt omgebogen naar dromen in daden. Met enkel z’n gitaar als harmonie en klankbron kleurt Jannes onze dag zoals VTM het nooit deed.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More