Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Odette bracht al de nodige spanning deze week en wij doen er bij Luminous Dash nog een schepje bovenop met onze Luminous Belge spotify lijst. Een knaller van een lijst die ons muzikale brein voorziet van de nodige opwinding en kwaliteit. Geniet van de aanvulling deze week met Briqueville, Nicolas Michaux, Kameel, Patches en Jannes Lathuy.

Briqueville brengt met Akte XIII twee herhalende gitaarlijnen in duet met opeenvolgende ijzersterke riffs. Een rakend duel, gevoed door verzengende drums. De instrumenten vloeien zwaar beladen naadloos in mekaar over, waardoor je een subliem georkestreerd rijke sound over je heen kan laten walsen. Een geluid waarin je ijzer, zwart goud, bloed en bitter zweet kan proeven. In een melodieuze schoonheid gevat, die zwaar blijft aangroeien tot het einde, waarna je verslagen door de stilte die ons rest, achterblijft.

De Brusselse singer-songwriter Nicolas Michaux is geboren en getogen in België. Hij leeft momenteel deels in zijn geboortestad, waar hij deel uitmaakt van Capitane Records, en deels met zijn familie op het Deense eiland Samsø waar hij groenten en songs kweekt. Harvesters is lekker dromerig waarin we een mix horen van Air en Serge Gainsbourg.

De heren van Kameel proberen zich niet te laten leiden door invloeden maar hanteren eerder een filosofie, namelijk die van de vrijheid, geen compromissen. Zichzelf de vrijheid gunnen om te doen wat ze willen. Dit is o