Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Lookin’ for some hot stuff baby this evenin’ dan ben je bij de Luminous Belge Spotify lijst aan het juiste adres. Hoog tijd om nieuwe en oude releases van Belgische makelij te ontdekken met deze vijf nummers.

Stereoseat brengt met Arcade zwaar grungy klinkende gitaarriffs en drums waarmee je wellicht de hartstilstand van eender welke over gestresseerde zakenman kan reanimeren. Ze rukken aan met een kracht die je niet kan weerhouden om – zelfs helemaal alleen in jouw kot – de pit in te duiken.

Lucas Schreel beschrijft zijn solowerk als een zoektocht naar ‘simpele liedjes’, maar simpel houdt de klassiek geschoolde multi-instrumentalist het niet. Anifares is sober en sentimenteel. Geen glitters, geen franjes, maar een nummer dat onbevreesd puur klinkt.  

De engel van deze week is Lore Bamps. Soms is de tijd rijp om een nummer uit te brengen en dat is zo met Falling Angel. Fris, een triphop beat en een mooie stem. Een zeer geslaagd debuut.

Motor!k met Headlights viert de heerlijke krautrocksound die in de jaren 70 de basis van elektronische muziek legde. Kloppende ritmes met gitaren die vuile kantjes laten horen.

Vincent Coomans ontroert met Pretence, een intens nummer. Hij weet dan ook de perfecte sfeer voor zijn tekst enkel met een akoestische gitaar, keyboard en zijn innemende stem neer te zetten.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More