Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Met vijf zijn ze… de nieuwe aanwinsten voor onze Spotify-lijst Luminous Belge. The big five noemen we zo ook wel eens. En dat het terug toppers zijn daar moeten we niemand van overtuigen. Gewoon luisteren en genieten maar.

Guy Van Nueten opent deze week de lijst met Chairdance. Het nummer klinkt ééntonig maar is het allesbehalve, het heeft een soort kracht en power die alle eenvoud overstijgt. De sound klinkt puur en zuiver, internationale klasse!

Fools van Shady is een killertrack! Dit aanstekelijk dance nummer werd op sensuele wijze ingezongen, wat de song een sexy tintje geeft. We kunnen gerust zeggen dat voor de heren De Meester en Helincks het coronavirus wel goed gedaan heeft. Want met zo’n groovy track kunnen ze als duo de wereld veroveren.

Roos Denayer, ook gekend van UMM en Appamada, treedt ook solo op onder de naam Rosa Butsi. April heeft een knappe ingehouden groove en klinkt als een samenwerking tussen Joni Mitchel en Jaco Pastorius: pure klasse.

Pierre Goudesone maakte in de jaren ’80 deel uit van de legendarische newwaveband Flesh & Fell. De laatste jaren maakt hij enkel nog muziek met zijn soloproject Goudi dat muzikaal zo’n beetje alle kanten uit gaat. Makkelijk Gezegd is triphop die lekker in het oor ligt. Goudesone vult het nummer op een gesproken/rappende manier aan, en dat geeft de song een Serge Gainsbourg kantje.

Sweats, rechtstreeks uit je middenklassekelder, brengt zware oestrogeengestookte beats met een pittige saus van attitude en punk die gekrompen zijn in de heetste sappen. Frisse energie in de melodieus sterke zanglijnen van Excited, waarin details in bleeps en ritme hun eigen geluid bevestigen, naast de stemmen die in fluisterende schreeuwen, uitdagend zingend of vervormd stoer klinken en het nummer kracht bijzetten.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More