Home nieuws Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Een gezonde eclectische mix deze week in onze Luminous Belge lijst met bands als Boshaard, Puntjudith, Kosmo Sound, HAST en Kookaburra.  De ideale tunes om bij weg te dromen of wakker te worden. Aan jullie de keuze!

Boshaard brengt met Gavers Part1 & Part 2 een zacht en met enige voorzichtige frivole lichtheid raak werk, dat enkele minuten later in tempo en intensiteit toeneemt. Wanneer daar grimmige elektronica aan toegevoegd wordt, krijg je een al even raak werk. Maar het is pas naar het einde toe dat we volledig in het nummer meegezogen worden in de trip waarin piano en eigenzinnig sobere electro mekaar versterken onder de opkomende beats.

Rank van Kosmo Sound begint dromerig tot de saxofoon samen met de keys en andere instrumenten de track een nieuwe dimensie inblaast. In het nummer horen we verschillende moodswings die telkens op gang getrokken worden door de saxofoon. Het lijkt soms op een geïmproviseerde jamsessie maar niks is minder waar, alles zit muzikaal precies waar het hoort.
Madness meets Khruangbin?

Progrock, je bent er voor of je bent er tegen. Te intellectualistisch en vergezocht voor de één, fris, tegendraads en meeslepend voor de ander. Een beetje als moderne jazz in feite. Nu wil het geval dat de vijf heren van het fantastische H A S T een liefdesbaby maakten waarin het DNA van beide genres perfect tot expressie komen. Die baby doopten ze Tuffe.

Puntjudiths debuutsingle Sabotage komt meteen keihard binnen. Teksten om U tegen te zeggen en een hyperkinetische, pulserende electrosound.

Dacelo-watte? Voor wie minder documentaires van National Geographic op de kijk-marathon-teller staan heeft: dat is een lachvogel. Totaal irrelevant weetje voor wanneer de stilte aan tafel valt bij corona-proof bezoek. De voorloper en tevens opener van het op 10 december te verschijnen album Dry Eyes / White Mice van Kookaburra gaat steviger vooruit dan Usain Bolt op rolschaatsen.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More