Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Bij Luminous Dash hebben wij al lang een regering waar enkel steengoede muziek regeert: Luminous Belge. Muziek van Belgische artiesten in een Spotify lijst gegoten. Ook deze week terug vijf toppers die België op de muzikale wereldkaart brengen.

Sugar Pyramids van Wardrobe knalt onmiddellijk open met een muur van glamrock-achtige gitaren en spacey geluiden. Kwestie van de deur stevig open te trappen.

Een ode aan het samen muziek maken na drie maanden muzikaal braakland tijdens de lockdown, resulteert in een spontane uitbarsting van energie. Sjamaan van dienst is Tiny Legs Tim die met Going Down South een cover brengt van blues legende R.L.-Burnside.

Seeing Shapes moet ons zin geven in die tweede Teen Creeps plaat. In deze single valt op dat er gewerkt is aan het typische Teen Creeps-geluid. De 90’s zijn nog blijven hangen maar in plaats van de chaos van Sonic Youth horen we nu meer melodieuze songs met daarin echo’s van Buffalo Tom en The Posies

Faces on Tv lieten zich voor hun nieuwe ep beïnvloeden door werk van David Bowie, David Byrne, Serge Gainsbourg en Marvin Gaye. R&