Home nieuws Legendarische punkband Plastik Bags kondigt comeback en release van gelimiteerde dubbel-lp aan

Legendarische punkband Plastik Bags kondigt comeback en release van gelimiteerde dubbel-lp aan

by Bart Verlent

Tussen 1977 en 1980 maakten Gene Bervoets, Karl Eriksson, Gowie Meeuwsen, Ben Bervoets en Bo Spaenc rauwe punk met absurde surrealistische poëzie, meestal in het Antwerps dialect, onder de naam Plastik Bags. Hun teksten en muziek klonken als schilderijen van Dali, waarbij je de vloeibare uurwerken kon vervangen door denkbeeldige genitaliën.

© Plastik Bags

Het gezelschap deelde regelmatig de affiche met The Kids, De Kommeniste, De Brassers, De Kreuners en Radeis. Het verschil met die andere bands was echter dat de optredens van Plastik Bags altijd legendarisch moesten zijn. Het moest altijd een kleurrijk, wenkbrauw-optrekkend geheel zijn (gitaren werden in stukken gezaagd en/of werd er met emmers braaksel gegooid).

In 1980 werd de stekker uit de Plastik Bags getrokken, op een sporadische reünie na. Het vijftal bracht nooit iets uit op vinyl, tot nu. Bjorn Eriksson (zoon van Plastik Bags lid Karl en gekend van onder andere Eriksson Delcroix) deed de restauratie en reconstructie van enkele versleten cassettebandjes die terug gevonden werden in een kelder. Het resultaat mogen we einde maart 2024 verwachten op een gelimiteerde dubbel-lp van slechts 400 stuks.

Op 26 maart 2024 stelt Plastik Bags na 48 jaar eindelijk hun debuutplaat voor samen met The Mikroplastiks (alle zonen en dochters van de groepsleden) in De Studio in Antwerpen. Tickets zijn te koop via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More