Home Belgisch L.A.A.G. legt nieuwe lagen bloot

L.A.A.G. legt nieuwe lagen bloot

by Nel Mertens

Gentenaars Kristof Van Heeschvelde en Tim Gyselbrechts slagen er met hun ‘Liedjes Aandoenlijk Anders Gebracht’ (of kortom L.A.A.G.) iedere keer weer in gevoelige laagjes bloot te leggen met luchtig gebrachte teksten, die gevoelige snaren raken.

En dat deden ze opnieuw, deze keer met twee nieuwe singles die ze de wereld in stuurden.

‘Jouw feit is maar een mening
Mijn mening is een feit
en ben je niet akkoord
dan is dat een aanval
op mijn vrijheid’

Het is meteen duidelijk dat de heren enige maatschappijkritiek niet uit de weg gaan. Met Ik Ben Er Tegen, brengen ze een nummer dat duidelijk maakt dat er in de huidige sociale mindset amper ruimte is voor grijs… Zwartgetinte teleurstelling weerklinkt in de spoken vocals, die melancholisch begeleid worden door gitaargetokkel en melodica.

De ene is doder dan de andere. Of hoe kleine signalen kunnen aangeven dat voorgoed afscheid nemen voor die ene persoon het ergste is, wat hem of haar kon overkomen. En hoe sterk ze zich houden. Met een laagje make-up en een hoed. Met een tekst die heel alledaags klinkt, beschrijven ze met kleine woorden groot verdriet, in het ook muzikaal emotionele nummer Hoed.

‘Ze bestelt daar
een boterkoek
en 1 voor hem erbij.’

(Her)lees hier ook ons interview met L.A.A.G. (oktober 2019).

Facebook / Bandcamp / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More