Home Grensverleggers KID. Mixtape #2

KID. Mixtape #2

by Bootsie Butsenzeller

Mixtapes, wie heeft er nog nooit gemaakt? Voor menig gepukkelde puberende muzieknerd was het vroeger vaak dé troef om iemand het hof te maken. In dit digitale tijdperk heeft de cassette en zelfs de zelfgebrande cd plaats geruimd voor playlists, mix- en andere clouds die er vol mee staan. Waarom dan aandacht voor deze?

Wel, KID. het elektronische en dj alter ego van Dirty Undies drummer Terry Beks, maakte er wel een heel speciale. Een visuele muzikale trip van een uurtje, met beelden van Rob Walbers. De twee werkten al wel eens samen met eigen muziek van KID, zoals het geweldige Road uit ’s mans Benko ep en er is dus ook al een eerste mixtape te vinden op KID z’n Youtube kanaal.

In deze tijden zonder concerten en feestjes is zo’n filmische dj-set alvast een leuke verademing tussen de talloze, vaak saaie, dj live streams. Hier kan je bij gaan zitten, je laten meevoeren op de golven van de fraaie zwart-wit beelden die Walbers in Tokyo schoot, terwijl knappe tunes naadloos voorbijkomen. Of als alternatief voor de radio, terwijl je werkt en slechts af en toe een blik op de beelden werpt.

De mix zelf lijkt zorgvuldig gekozen en bouwt mooi op. Veel Belgen passeren de revue: Rudy Trouvé, STUFF., Dijf Sanders, Elko B, Condor Gruppe, Hiele, Moulin z’n Balek klassieker afgewisseld met Internationale kleppers als o.a DJ Shadow, DJ Krush, Tortoise en Leftfield.

Geniet ervan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More