Home Belgisch Jonas Winterland uit zijn schemerzone.

Jonas Winterland uit zijn schemerzone.

by Nel Mertens

Jonas Winterland nam een sabbatjaar, maar is nu helemaal terug met Berichten Uit De Schemerzone: een plaat én boek, dat op 31 januari verschijnt bij het label Evil Penguin Records.

(c) : Jonas Winterland

Bij de opnames kwamen o.a. Chantal Acda, Tom Lodewyckx (K’s Choice), Laurens Billiet (Douglas Firs), Alano Gruarin (Kommil Foo) en Patricia Vanneste (Balthazar en Warhaus) langs als gastmuzikanten. De titel verwijst naar de breuk tussen de verzameling nummers op de plaat. Aan de ene kant vier aanstekelijke popsongs, aan de andere kant vier compromisloze nummers met niet veel meer dan stem en gitaar. De teksten – waarvan we uit het verleden vermoeden dat ze bloedmooi zullen zijn –  zorgen voor de verbinding in de schemerzone tussen melodieuze lichtvoetigheid en een eerlijk pure sound.

Op 28 januari stelt de singer-songwriter zijn vierde album live voor tijdens een intiem releaseconcert met special guests Frank Vander Linden, Marble Sounds en Chantal Acda in de Motor Music Studio in Mechelen, waar Berichten Uit De Schemerzone werd opgenomen. Voor dit concert kan je geen tickets kopen, maar wel winnen via de mediapartners Radio 1 (Belpop) en Focus Knack (online) of de Facebokpagina van Jonas Winterland zelf. 

In afwachting krijgen we alvast de single Laura te horen: voorzichtig introvert, als Winterland is, klinkt ook dit pure nummer, geweid aan Laura Marling, een songwriter naar wie hij het afgelopen jaar veel luisterde. “Muziek geeft mij zuurstof. Ik heb al vaker geschreven over de kwetsbare, struikelende mens, maar misschien ben ik met de zin ‘Je kan beter mooi verliezen dan winnen zonder glans’ ongeveer tot de kern gekomen van wat ik daarover te zeggen heb”, voegt Jonas toe.

You may also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More