Home nieuws Hurry up and wait, fototentoonstelling TOM BARMAN (Rotterdam)

Hurry up and wait, fototentoonstelling TOM BARMAN (Rotterdam)

by Hendrik Hindrex

Op de voorlaatste dag van de fototentoonstelling Hurry up and wait van Tom Barman liepen we even langs in de nieuwe galerij Weisbard van ‘cultureel ondernemertje’ en Bekende Nederlander Hugo Borst.

Rotterdam, dé stad waar Barman zich al thuis voelde toen hij er in de jaren 90 in de Nighttown enkele fameuze concerten speelde met dEUS. Hij mocht zijn liefde voor stad en club destijds verkondigen in een cultdocumentaire over de Nighttown. Een film die helaas nooit officieel uitgebracht werd omwille van problemen met auteursrecht.

De expo is een fraaie verzameling foto’s met stadsbeelden. Meestal zonder mensen. Het woord ‘cinematografisch’ valt vaak. Begrijpelijk, Barman en film, is een goede combi. Maar tegelijk boort de fotograaf een ander publiek aan dan het publiek van dEUS of TaxiWars. Kostbare en peperdure foto’s van een bijna-perfectionist.

Terwijl het entourage van Hugo Borst kaas en DIY-suikerspinnen serveert, gluurden we even rond en maakten we snel enkele snapshots: sfeerbeelden van een expo dus.

Tekst en foto’s: Hindrex

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More