Home Belgisch Hersencellen voor Butsenzellers The Covid Collabs

Hersencellen voor Butsenzellers The Covid Collabs

by Nel Mertens

Het zijn geen vreemden, want samen met Gert Vanlerberghe en Gert-Jan Luyckx maakt Butsenzeller, als Hersencellen, grensoverschrijdende woorden- en klankenstromen. Gert zet hersenkronkels om in poëtische verbaliteiten die hij Bootsie toeschreeuwt of de olifanten in porseleinkasten toefluistert. Terwijl Boots zelf voor de vreemde stemmen en geluiden achter het behang zorgt, worden de heren bijgestaan door het al even grenzeloze gitaarwerk van Gert-Jan.

Artwork Hersencellen (c) Bert Lezy

Een samenwerking die in The Covid Collabs niet mocht ontbreken dus. Met Kleine Tong krijgen we het typerend geluid van Hersencellen te horen. Een experimentele elektronische basis, met gitaarlijnen die daar sterk tegen aftekenen, waarbij de woordenstroom ritmisch van Gerts tong rolt tot een knap geheel. ‘Traag, gestaag’, maar met een mooi aangehouden ritme en welsprekend laat deze Kleine Tong alvast geen enkele smaakpapil onberoerd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More