Home Belgisch Girls go BOOM roept alle vrouwen op.

Girls go BOOM roept alle vrouwen op.

by Didier Becu

Wie graag in de underground vertoeft, heeft ongetwijfeld reeds gehoord van Girls go BOOM: een feministisch DIY collectief dat meer meisjes wil lawaai doen maken, die elkaars creatieve projecten steunen en samen de patriarchale structuren in de muziekindustrie en daarbuiten bestrijden. Vrouwen tegen seksisme, racisme, homofobie, fatphobia en andere bullshit. Zo horen we het graag!

Een paar weken geleden liep Girls go BOOM in het nieuws doordat ze op het tweede verdiep in De Meubelfabriek in Gent een eigen clubhuis hebben waar jonge vrouwen in een safe space kunnen muziek maken. Kortom: een repetitiekot en een gezellige workshopruimte om je eigen band te starten.

Girls go BOOM presenteert op 9 november haar manifest, een oproep voor meer vrouwelijke, queer en diverse representatie op het podium. En ook voor een veiligere scene waar iedereen zichzelf kan zijn en zich creatief kan uiten. Girls go BOOM wil zoveel mogelijk meisjes inspireren om het lekker zelf te doen: om een band te starten, je mening te uiten, lawaai te maken. Op VIP-tickets moet je niet rekenen, wel is het een DIY fest waar iedereen uitgenodigd wordt om na te denken hoe ze samen, als een scene, verschillende stemmen kunnen vertegenwoordigen.

Daar hoort ook een mini-festival bij en dat gaat door op 9 november in De Koer in Gent.
Vanaf 15 uur: TET Talks door vrouwen in muziek.
Vanaf 19 uur: concerten door BRORLAB, Sovay, Peach Club en Miss Eaves.

En er is nog nieuws! Pussy Riot speelt binnenkort 2 shows in België en Girls go BOOM heeft de eer gekregen om die in te leiden. Op 27 november in de Handelsbeurs in Gent en op 28 november in de 4AD in Diksmuide stelt Girls go BOOM haar manifest voor via een video & spoken word performance getiteld “Girls To The Front”.

De meisjes hebben ook een crowdfund opgestart om het clubhuis uit te baten en toegankelijke workshops te organiseren. In ruil krijg je honderd miljoen miljard karmapunten. Maar ook hele mooie cadeautjes, zoals limited edition merchandise en tickets voor het Girls go BOOM (mani)Fest op 9 november. Hier vind je er alles over.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More