Home nieuws Gentse undergroundartiesten vragen aandacht via Spotify

Gentse undergroundartiesten vragen aandacht via Spotify

by Bart Verlent

Een dozijn artiesten, actief binnen de Gentse muziekscène, lanceert de COVID-9000 Spotify playlist. Het doel van de playlist is om aandacht te schenken aan lokale muzikanten in het Gentse en luisteraars in staat te stellen deze artiesten op eenvoudige wijze te steunen.

‘Up-and-coming’ muzikanten worden immers buitenproportioneel getroffen door de COVID-19 pandemie. Waar gevestigde Vlaamse artiesten in de schijnwerpers blijven staan door airplay op de radio, zijn de muzikanten op deze playlist erg afhankelijk van optredens en ‘busken’ (op straat spelen) om hun muziek te promoten. Door het virus moeten zij hun stratende carrière nu noodgedwongen pauzeren. Via deze weg willen zij cultuurredacties van radiozenders, kranten en tv-zenders dan ook duidelijk maken dat lokale muzikanten een van de zwaarst getroffen, maar meest vergeten categorieën binnen de cultuursector zijn.

De hashtags #ikluisterbelgisch en #playlocal tonen duidelijk dat er zowel behoefte onder muzikanten, als ‘awareness’ onder luisteraars bestaat voor deze problematiek. Via de publiek toegankelijke COVID-9000 playlist willen de deelnemende muzikanten het makkelijk maken voor het grote publiek om hun weg te vinden naar de lokale Gentse muziekscène. Bovendien wil elke artiest op die manier zijn of haar steun aan de andere deelnemers getuigen; de muzikale gemeenschap binnen Gent is namelijk een hechte en warme kring.

Elke artiest is vertegenwoordigd door 1 nummer dat zij zelf hebben uitgekozen. Een compilatie van het beste dat indiemuziek die Gent te bieden heeft, als het ware. Voor veel muzikanten vormt het bovendien een dankbare uitlaatklep om hun geplande muzikale release alsnog een mooie thuis te geven. Vanwege de coronacrisis moesten veel van hen immers de release van hun nieuwe single, ep of album uitstellen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More