Home Belgisch G A U S S – Dance

G A U S S – Dance

by Nel Mertens

Het nummer Dance van G A U S S is hier zonet met de meest elegante danspasjes binnengedwarreld ! Het is de  eerste single uit hun aankomende tweede album Heartbeat.


Dance is een aangrijpend mooi nummer met heel wat elektronische sounds, maar evengoed gitaren die even pittig inbreken. De pianobegeleiding bij de fluisterende vrouwenstem en de vervormde (mannen?)stem is schitterend.   Dit nummer klinkt experimenteel nieuw van geluid en daar worden wij hier altijd een beetje wild van! De kloof tussen het breekbare, fragiele en de brute inbreuk daarop is hier geniaal in muziek gebracht.

G A U S S brengt ‘existentiële’ pop en dat merken we ook in hun teksten en maatschappelijke thema’s die ze aansnijden. Hoewel de titel Dance niets doet vermoeden, is dit nummer geschreven na de terreuraanslagen in Brussel en pleit het voor inzicht en gematigdheid. De song gaat na wat er nog rest in de extreme, eenzame en geïsoleerde wereld van terrorisme.

‘How will you dance when love is gone?”

Wie G A U S S live aan het werk wil zien, noteert deze data alvast:

21/4: Plus Que Jamais, Gent

26/4: Eksperiment, Sint-Niklaas

18/5: S.M.A.K., Gent

19/10: Indietronic Fest #4, Lede. Naast G A U S S staan ook Adriaan De Roover, Paper Hats en Kyam er op de planken.

Website / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More