Home nieuws Frédéric Devreese is op 91 jarige leeftijd overleden

Frédéric Devreese is op 91 jarige leeftijd overleden

by Bart Verlent

Vannacht is de Belgische componist Frédéric Devreese overleden. Devreese was een van de veelzijdigste Belgische componisten van de twintigste eeuw. Hij schreef muziek voor bijna alle films van André Delvaux en zorgde ook voor de muziek bij films van Marion Hänsel, Hugo Claus en Lieven Debrauwer.

Het oeuvre van Devreese is zeer gevarieerd. Naast filmmuziek schreef hij twee opera’s, balletsuites, liederen, vier pianoconcerti, een symfonie, een vioolconcerto en kamermuziek. Hij won verschillende prijzen waaronder de Italiaprijs voor de tv-opera Willem van Saeftinghe, de Joseph Plateauprijs voor de filmmuziek van Het Sacrament van Hugo Claus en L’oeuvre au Noir van André Delvaux, voor La Partie d’echecs van Yves Hanchart ontving hij de George Delerue Award, in 2006 kreeg hij van Klara de carrièreprijs en in 2009 de Keizer Karelprijs van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Frédéric Devreese werd 91 jaar en stierf na een kort ziektebed.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More