Home Belgisch Even voorstellen aan Sam Bettens.

Even voorstellen aan Sam Bettens.

by Björn Comhaire

Hieronder vind je het integrale persbericht dat Sarah Sam Bettens eerder vandaag verspreidde.

Hallo iedereen,

Ik wil graag iets met jullie delen…
Het afgelopen jaar heb ik ontdekt dat ik transgender ben en heb ik besloten om van vrouw naar man over te stappen.

Transgender zijn is geen keuze. Ik ben het altijd al geweest, maar ik wist het niet tot op de dag van vandaag. Openlijk door het leven gaan als transgenderman is echter wel een keuze, daarom voel ik een enorme dankbaarheid naar mijn vrouw, mijn kinderen, mijn ouders, mijn broers en hun familie, mijn vrienden en iedereen die me nauw aan het hart ligt voor de steun en om van me te houden voor wie ik ben.

Deze evolutie is niet gemakkelijk geweest en er liggen uitdagingen in het verschiet. Een van die uitdagingen zal mijn stem zijn. Ik neem hormonen en naar alle waarschijnlijkheid zal mijn stem veranderen en lager worden. Ik werk met een stemcoach die me door deze veranderingen zal leiden, maar ik zal anders klinken. K’s Choice zal met mij mee-evolueren en Rex Rebel, het nieuwe muzikale project waarvan ik deel uitmaak, zal een vrij originele mix worden van voor, tijdens en na mijn transitie. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat we de meest geweldige fans hebben. Ik hoop dat ik op jullie geduld kan rekenen terwijl ik op zoek ga naar mijn nieuwe stem.

Mijn focus ligt nu echter niet op de uitdagingen. Als transgender naar buiten komen is een blije gebeurtenis, het is een een enorme stap in de richting van een zo authentiek mogelijk leven. Ik ben er zo aan gewend geraakt om me in te houden dat ik er enorm naar uitkijk om vooruit te gaan.
Ik zal me na vandaag niet verstoppen. Ik wil graag mijn transitie documenteren en er openlijk over praten. Dat is belangrijk voor mij, het is belangrijk voor de gemeenschap waar ik nu deel van uitmaak en het is belangrijk voor de wereld om te begrijpen dat transgenderpersonen bestaan en dat we niet zo verschillend zijn van anderen.

Ik zou het geweldig vinden als jullie met mij meedenken en jullie eigen onderzoek doen naar transgender. We hebben niet alleen erkenning nodig, maar ook bondgenoten. Niet elke transgenderman- of vrouw heeft evenveel geluk als ik met de steun, de financiële middelen en de open omgeving om te zijn wie hij of zij werkelijk is.

Ik heb lang gewacht op het moment dat ik openlijk kan zeggen: ‘Ik ben transgender’. Het is zover, het is eruit, en het voelt …. geweldig.

Ik hou van jullie, ik waardeer jullie en ik stel jullie voor aan…. Sam Bettens!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More