Home nieuws EMPUSAE en MINOÁR brengen samen een uniek concept

EMPUSAE en MINOÁR brengen samen een uniek concept

by Nel Mertens

De Gentse Nicolas Van Meirhaeghe a.k.a. Sal-Ocin of het creatieve brein achter het donker experimentele project Empusae blijkt onuitputtelijk te zijn, als het gaat om het tot stand brengen van unieke samenwerkingen en uitzonderlijke projecten.
Zo ging hij deze keer de samenwerking aan met Minoár. Nee, geen andere Belgische muzikant, maar een Bulgaars kledingmerk. Hij onderscheidt zich op die manier alweer als exceptioneel creatieve ontwerper van niet enkel geluiden, maar ook concepten.

Minoár staat garant voor ambachtelijke designkleding die vanuit hun exclusieve conceptstore in Sofia wereldwijd verkrijgbaar is. Unieke stukken esthetische darkwear voor diegenen die er niet bij horen.
Hun kledingstukken zijn kunst en zijn muziek evenzeer. De unieke combinatie daarvan uit zich in Præter, waarin de relatie tussen muziek en mode versmelt in 5 tracks, die visueel vastgelegd werden door choreografiekunstenaar Diego de la Rosa in een prachtige reeks nomadische performances, die je op de website kan bekijken.

Ook het idee achter het project straalt een mooie boodschap uit: “Het vruchtbare resultaat van deze ervaring bevestigt een cruciaal manifest om niet tot het verleden noch de toekomst te behoren. Een reden waarom de directe relatie met een bepaald muziekgenre of modecultuur niet bestaat.
De authentieke geluiden gegenereerd door Empusae geven speciale aandacht aan Minoárs ‘single signature’-techniek en dat is de ‘fiber bond’-techniek. De lange, eenvoudige en gedraaide, gelaagde geluiden verbonden door berekende creatieve patronen lijken op het gevoel van de bijzondere uitstraling en het gevoel van de ‘fiber bond’. Een stoftechniek die niet gebreid noch geweven is, geboren uit de wens om een onbetrokkenheid te creëren, een unieke ervaring.”

Rauw, eigenaardig, uniek, subliem schoon… Een esthetische symbiose, als voeding voor het oor, oog en de ziel.

Empusae / Minoar / Website / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More