Home nieuws Echoes From The Bardo, teaser van Your Life On Hold

Echoes From The Bardo, teaser van Your Life On Hold

by Nel Mertens

Twee weken geleden kregen we de nieuwe single Anywhere Out There, met een knappe bijhorende videoclip van de Oostendse gothrockband Your Life On Hold te horen. Een eerste voorproefje van hun nieuwe album Echoes From The Bardo, dat binnenkort verschijnt.

Nu laat de band rond frontman Jan Dewulf een uitgebreide teaser op ons los, dat die echo’s al even door onze oren laat galmen. Een nieuwe soundtrack voor de eenzame ziel – gevangen tussen de muren die we zelf bouwen – komt eraan: “De Bardo is de Tibetaanse term voor de ‘tussenstaat’ tussen dood en reïncarnatie die het boeddhisme beschrijft. Maar in dit verhaal werd het concept losgerukt van enige religieuze connotatie. Op die manier wordt de Bardo een metafoor voor het hoofdidee achter Your Life On Hold. Het is de tussenwereld, dat niemandsland tussen verschillende stadia in je leven, tussen relaties, tussen donkere dagen en betere dagen. Het is de kern van waar Your Life On Hold om draait. Het nieuwe album Echoes From The Bardo wil de soundtrack zijn voor dit psychologische niemandsland waar dromen en angsten aan elkaar vastzitten. Negen pure gothic rocknummers als een reis door de Bardo, door het dorre land van de eenzame ziel. Alle nummers bevatten verschillende ideeën en gedachten, alsof het gebroken dromen zijn, zorgvuldig gerepareerd met gouden lijm. Het is het schijnende licht dat verborgen is in het donker en dingen bij elkaar houdt.”

Echoes From The Bardo wordt op 30/10/2020 gereleased, bij het label Solar Lodge. Je kan het album reeds voorbestellen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More