Home nieuws DUDSEKOP: nieuwe zanger en single

DUDSEKOP: nieuwe zanger en single

by Nel Mertens

De West-Vlaamse “koave zworte metal”-band Dudsekop zet zijn weg voort, maar vanaf nu zonder hun vertrouwde vocalist Bjorn Bossu. Meteen laten ze ook hun nieuwe single Corbiaar horen.

© Romee Noyelle

Bjorn Bossu was er al vanaf het prille begin van Dudsekop bij, met zijn snijdende screams, die we te horen kregen op hun album Liksems en enkele nieuwe tracks. Bjorn besloot echter een stapje terug te zetten en zich meer te concentreren op zijn muzikale project Darqo en de release van hun album DawnOfTheMeek.

“Dudsekop was zeker bedroefd over het nieuws, maar begrijpt volledig zijn redenen om de band te verlaten. Dudsekop wenst Bjorn alle succes van de wereld en gisteren hebben ze hun laatste show samen gehad, waarmee ze dit avontuur in pure vriendschap en met alle respect hebben afgesloten…”, laat de band weten.

Er werd reeds een waardige vervanger gevonden voor Bjorn, want Tijs Verhelst zal vanaf nu de kreten voor zijn rekening nemen! Tijs is de leadzanger van Her Fault, een band die is ontstaan ​​uit een mist van duisternis. Vanaf nu staat hij ook met Dudsekop op het podium!

© Bart Renier

Naast een nieuwe zanger, heeft de band ook een nieuwe track klaar. Corbiaar (jaja, lijkwagen) klinkt broeierig hard, ruig en vuil. Heerlijk! Met zwaar doorwegende riffs en drums die geen overroepen snelheden hoeven te halen om beresterk te klinken. De vocals worden spaarzaam donker geponeerd in crossoverstijl. Zo hebben we het graag.

Corbiaar is de tweede single in een reeks van drie, die digitaal beschikbaar is op alle streamingplatformen.

Wij willen Dudsekop live zien! Ga je mee?

22/04 – Catacombfest – Vizit, Antwerpen

Facebook Spotify / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More