Home nieuws Drie meiskes van Gent en hun boek over De Kreuners

Drie meiskes van Gent en hun boek over De Kreuners

by Nel Mertens

Ze zijn al lang niet meer van Gent alleen en groeiden op tot dames, maar in hun hoofd en hart blijven ze De Meiskes Van Gent. En dat zijn Petra Rosseau, Christelle De Bosschere en Natacha Van Meenen ook vooral voor De Kreuners. De drie leerden elkaar kennen op een concert van De Kreuners en dat veranderde hun leven voorgoed.

Dertig jaar na hun eerste ontmoeting, blikken ze als grote Kreuner-fans terug op muziek, backstagemomenten, koude nachten en hun vriendschap die steeds sterker werd. Ze doen dat niet met een biografie over de Kreuners, maar met hun eigen verhaal met een scheut belpopgeschiedenis in hun boek De Meiskes Van Gent, 30 Jaar Onder Invloed Van De Kreuners. Het boek is gevuld met hun anekdotes, aangevuld met veel fotomateriaal. Foto’s die ze zelf – met hun plechtige-communie-kodakskes – maakten, aangevuld met professionele foto’s.

Christelle is de netwerker van de drie. Zij wist altijd al de juiste mensen aan te spreken en de juite contacten te leggen om aan backstagepasjes te raken of toch nog binnen te raken op een concert. Ook nu bleek dit handig, want dankzij haar vind je in het boek ook bijdragen van Jean Blaute, Rick De Leeuw, Wim Punk en Alain Grootaers.
Natacha is de mooimaker en creatieveling van de drie. Zo hield ze van bij de eerste optredens al knappe knipsel- en fotomappen bij over De Kreuners. Zij nam dan ook de lay-out van het boek voor haar rekening.
De organisator van de meiskes, is Petra. Zij hield de concertagenda, timing en reisroute in het oog. Ze zorgde er voor dat iedereen wist waar, wanneer en hoe ze er zouden geraken. En ze raakten er ook steeds. Haar sterke geheugen zorgde er voor dat deze verhalen zonder problemen gereconstrueerd werden. Als schrijfster van dit boek zorgt ze voor enkele uren leesplezier.

De Kreuners zelf zijn zelf ook bijzonder opgetogen. Manager Rick Tubbax las het boek in één ruk uit: “Heb jullie avonturen in één ruk uitgelezen: “Dit is echt goed geschreven en opgebouwd: ik was bijzonder aangenaam verrast! Grote Bravo… Ik heb hard moeten lachen (of zuchtend het hoofd schudden) met bepaalde o zo juiste typeringen van een paar pappenheimers.”
“Zelfs Ben Crabbé vindt het goed”, vult Walter Grootaers aan.

Een boek over de Kreuners, de band? Een beetje… maar vooral een verhaal over vriendschap en hoe muziek essentieel kan zijn in mensenlevens.

Het boek De Meiskes Van Gent, 30 Jaar Onder Invloed Van De Kreuners verschijnt op 1/8, maar kan je reeds voorbestellen voor €20. De 100 exemplaren gesigneerd door De Kreuners, zijn jammer genoeg allemaal in voorverkoop reeds uitverkocht.

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More