Home Grensverleggers Doodseskader straf(t)

Doodseskader straf(t)

by Nel Mertens

“Until all is 45.” Op dinsdag 4/5 (vanavond dus!) deelt Doodseskader hun ‘straf’ uit. Maar laat ons het woord ‘straf’ meteen relativeren. Want het gaat hier om het duo Tim De Gieter en Sigfried Burroughs die sinds vorig jaar samen hun sonisch spirituele samenwerking onder de naam Doodseskader op de wereld loslieten.

De straf zal dus zoet én bitterhard zijn, want we krijgen een vijfendertig minuten lange brok sonisch terreur cadeau. Het is de eerste keer dat Doodseskader een volledige set speelt. Uiteraard beslaat deze hun debuutalbum MMXX: Year Zero. Als ‘dikke merci’ voor alle steun die het duo ervoer, gaat vanavond (dinsdag 4/5) Spiritual Punishment in première via een gratis stream. De regie lag in handen van door Johan-Jacob Verscheure a.k.a. Jean-Jacques DuCraque, die de videoclips vorm gaf. In deze streaming opname, trok hij de lijn van visuele terreur door om het eskader in al zijn glorie weer te geven.

Volg de stream via deze link, vanaf 20 uur stipt. Tim en Sigfried zullen aanwezig zijn in de chatroom.

Het album dat 6 maand geleden verscheen, was meteen een voltreffer en was dan ook zeer snel uitverkocht. MMXX: Year Zero is ondertussen aan een tweede persing toe (bij het label Isolation Records, via Evil Greed in Europa en Deathwish in de VS), die je kan voorbestellen. (Her)lees hier alvast ook ons review.

Facebookevent / Facebook / Bandcamp / YouTube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More