Home Belgisch Donder, Hel en Hagel viert debuutalbum in het Depot

Donder, Hel en Hagel viert debuutalbum in het Depot

by Nel Mertens

Zo’n twintig jaar geleden ontmoetten ze mekaar voor het eerst en ze hebben er ondertussen met andere bands (zoals o.a. Usual Suspects, Kinderen van Moeder Aarde, Cop On Fire, Dead Man’s Hill, Ulrike’s Dream, Detritus, Het Preekgestoelte) meer dan 2000 optredens opzitten. Sinds enkele jaren doen ze het samen: ze spelen, klinken als en zíjn Donder, Hel & Hagel.

Met de donderende baslijnen van Anton Donder, ondergrondse synths van Bart Hel en gitaar, zang en hagelstenen van Hans Hagel brengen ze new wave- /piratenpunk met grote gedrevenheid, synths, beats en anarchistische teksten die je door mekaar schudden tot het socio-maatschappelijk weer goed zit.

Hun eerste album Lang Genoeg Beleefd Geweest komt er aan en met de eerste single met videoclip Duister In Het Licht laten ze ons alvast proeven van hun sound met nineties synthlijnen, triggerende drums en rebelse vocals.

“De pater wordt een non en de vreugde laat een traan – een flik vliegt op de bon en de waarheid blijkt een waan, ja de rijkaard voelt zich arm en de prooi jaagt op de leeuw – daar klinkt het alarm maar niemand hoort mijn schreeuw. De duivel laat zich dopen wat niet mocht dat wordt verplicht – ’t begin is afgelopen en de schade aangericht – de deur gaat niet meer open ja ze blijft voor altijd dicht en ik wil hier gaan lopen want ’t is hier duister in het licht!”

Lang Genoeg Beleefd Geweest verschijnt op 5 oktober op cd bij het label Wool-E-Discs en kan je ook digitaal kunnen verkrijgen. Die avond is iedereen (of toch iedereen die er binnen kan) ook welkom voor een hun releaseparty in De Foyer van het Depot in hun thuisstad Leuven. Je kan er de cd kopen, maar ook meteen een een Fairtrade-organic Donder, Hel & Hagel t-shirt rond je anti-keurslijf spannen. Niet alleen Donder, Hel & Hagel stellen die avond hun album voor, ook Black Vortex presenteert zijn nieuwe ep Beyond Gravity en Malcolm Nix zorgt voor een stomende afterparty.

Met een fijne ethiek achter hun project – het creëren van een maatschappij zonder hiërarchie die in harmonie met zichzelf en de natuur leeft – is dit een release om niet te missen, want om het met hun mooie woorden te zeggen: “Als we niet kunnen dansen met de vuist in de lucht, is het onze revolutie niet.”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More