Home nieuws De Vier Elementen van Onrust en Geert Lenssens

De Vier Elementen van Onrust en Geert Lenssens

by Nel Mertens

“Kijk rond. De wereld is uit balans. Mensen zijn rusteloos. Er is onrust. Overal. Mensen worden verdeeld door gedwongen krachten. Verlies de hoop niet. Reageer. Ga in verzet. Kom in opstand. Laat muziek de verbinding zijn. Voor vrijheid. Voor vriendschap. Voor liefde.” Woorden die op dit ogenblik steeds sterker weerklinken. Het is Wendy Mulder, een bijzondere dame uit de Belgische elektronische scene, die met Onrust tantrische techno voor de rustelozen brengt.

Voor de nieuwe track De Vier Elementen van Onrust, werkte Wendy samen met videokunstenaar Geert Lenssens, die voor knappe visuals bij de track zorgde. In een babbel met Geert kwamen we te weten hoe de twee mekaar vonden en dat gaat toch wel al even terug in de tijd.

Een tiental jaar geleden wou Geert zijn muzikale horizonten verruimen en begon hij naar experimentele optredens in kraakpanden te gaan. Hij kwam zo ook in cinéPalace in Kortrijk terecht, waar Wendy en haar partner Wim trekkersfiguren waren. Op het afscheidsfeest van cinéPalace projecteerde hij een eerste keer zijn visuals. In augustus vorig jaar speelde Onrust in het voorprogramma van de Portugese band 10 000 Russos. Daar bracht ze voor de eerste keer deze set, samen met Geerts visuals. De locatie was perfect, met een gigantische muur van een aanpalend industrieel gebouw om op te projecteren, maar het wou maar niet donker worden, waardoor de visuals niet het gewenste effect hadden. Een livingroomconcert later en ook op de Naugthy Noise Night II – het lockdown-livestreamfestivalletje van de Kinky Star in Gent op 9/5 –  boden de kans om dit over te doen in betere omstandigheden. Het livestreamen was een uitdaging en zette hen aan om er een opname van te maken.

In De Vier Elementen laat Onrust het experimentele, elektronische kader ontluiken in sci-fi-sounds, gevoed met natuurlijk aanvoelende ritmes. Klokgelui mondt uit in psychedelische vervormingen die je behoedzaam meenemen in een meer industriële sound, die klaar wervelend eindigt. Een set van een kleine 40 minuten, waarin je meteen meegezogen wordt.

Op zondag 7 juni kan je Onrust, met visuals van Geert Lenssens samen live aan het werk zien op het streamingfestival Radio Rood: Electronic Hardware Massacre.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More