Home nieuws De Havilland kondigt debuut-ep aan

De Havilland kondigt debuut-ep aan

by Björn Comhaire

In het Universitair Psychiatrisch Centrum in Kortenberg spreken auteur/componist Rudolf Hecke en professor Dirk De Wachter voorjaar 2015 af om samen te werken aan wat Rudolfs debuutroman Wondenland zal worden. In de wachtzaal vindt er nog een ontmoeting plaats. Nathalie Van den Meutter die stage loopt als psychologe wordt door Rudolf aangesproken. Het begin van een bijzondere samenwerking.

© De Havilland

Rudolf heeft een berg songs geschreven en is op zoek naar de stem om ze leven in te blazen. De songs worden herwerkt en Nathalie op het lijf herschreven. Songschrijver en zangeres geven hun samenwerking een naam: De Havilland. Naar de inmiddels 103 jarige actrice Olivia en naar de vliegtuigbouwer die bijdroeg aan de bevrijding van het fascisme. Het duo start een zoektocht naar geschikte muzikale compagnons en vinden Willem Heylen wiens dromerig inventief gitaarspel mee de sound boetseert en Lotte De Peuter, backing zangeres en fluitiste. Er wordt meteen opgenomen.

De songs worden voorgelegd aan producer Simon Cassier (Balthazar). Hij hoort heel wat potentie en onder zijn productionele vleugels worden er twee singles gereleaset You en No More Tenderness.

De band treedt ondertussen vaak op, onder andere als support voor Dez Mona, The Antler King en Kommil Foo. Ze staan op Maanrock, Gentse Feesten en de “acoustic stages” van Dranouter en Suikerrock. De muziek van De Havilland werkt ook prima in combinatie met spoken word. De band start een tour met als wisselende gasten Dirk De Wachter, Elvis Peeters, Herman Brusselmans, Johan Braeckman, Delphine Lecompte, Annelies Verbeke.

Eind 2019 start De Havilland aan de opnames van een eerste ep met als producer/arrangeur Koen Renders (Buurman, Spencer the Rover). Gloednieuwe songs en songs die al live werden getest worden in de weegschaal geworpen en vier ervan weerhouden.

Benieuwd hoe dat allemaal zal klinken? Nog even geduld, de ep verschijnt in april 2020.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More