Home nieuws De derde editie van SOUND TRACK gaat van start

De derde editie van SOUND TRACK gaat van start

by Björn Comhaire

Na twee vruchtbare edities en een geweldig eindevent in de Ancienne Belgique, gaan VI.BE – het steunpunt voor artiesten en de muzieksector – Clubcircuit, Ancienne Belgique, Het Depot, Trix, muziekclub N9, Democrazy, De Casino, Cactus Muziekcentrum, Wilde Westen, Muziekclub De Zwerver, Het Entrepot, 4AD, Entree en AFF – voor een derde keer op zoek naar het talent van morgen.

Samen bundelen ze de krachten om per regio een nieuwe generatie artiesten met ambitie te spotten en op maat te begeleiden: dat maakt van Sound Track méér dan een muziekwedstrijd. Wie in de voetsporen van o.a. Meskerem Mees, Shaka Shams, BLUAI of Meltheads wil treden, kan zich vanaf vandaag aanmelden via VI.BE platform.

Sound Track is not your average muziekwedstrijd, het is méér. Wie zich inschrijft maakt namelijk niet enkel kans op een trofee, maar kan op ondersteuning op maat van zowat de gehele Vlaamse en Brusselse livesector rekenen.

De organisatoren van Sound Track staan ook open voor alle genres: van hiphop, afrobeat en r&b over metal, indierock, traditionele muziek en folk tot ambient, elektronica, jazz en punk. Band, singer-songwriter of MC tot solo-act of live producer met ambitie: alles kan en alles mag. Zolang het maar live is!

De clubjury’s selecteren per regio welke 136 artiesten zich live mogen bewijzen tijdens de 22 voorrondes. En dat doen ze niet alleen; ook dit jaar staan 8 ambassadeurs paraat om vanuit hun expertise te adviseren: Brent Vanneste (STAKE, Klakmatrak), Lefto Early Bird, Meskerem Mees (ex-laureaat), Dijf Sanders, Bryan MG, Lies Steppe (Klara), Anne-Sophie Ooghe (High Hi) en Steven Reynaert (Muziekcentrum Dranouter).

“Eén boodschap aan wie nog twijfelt om zich in te schrijven: gewoon doen! Het parcours dat je te wachten staat is a once in a lifetime als artiest,” aldus Anne-Sophie Ooghe. Ook Luc Nowé van VI.BE moedigt artiesten aan om zich in te schrijven: “De begeleiding op maat bij Sound Track wierp de afgelopen jaren z’n vruchten af. Het is ongelofelijk om te zien waar artiesten als Meskerem Mees en Meltheads momenteel staan met hun carrière na hun Sound Track avontuur.”

Wie geselecteerd wordt via VI.BE platform, moet zich vervolgens bewijzen tijdens de liverondes. De échte wedstrijd gaat dus in oktober van start met 22 selectieavonden, gespreid binnen de muziekclubs en jeugdhuizen over Antwerpen, Brussel, Limburg, Vlaams Brabant en Oost- en West-Vlaanderen. Van de 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase, bemachtigen er 46 een plek in de 6 regionale finales. Daarbovenop krijgen ze artistieke coaching en een professionele P.A.-repetitie in aanloop naar hun regionale finale. “We gaan bij Sound Track op zoek naar talent dat ons live de sound van morgen brengt. Artiesten horen op een podium, en wij geven hen er met veel plezier één. Benieuwd wie ons dit jaar van onze sokken blaast”, aldus Mike Naert van Het Depot.

Zin gekregen om mee te doen, schrijf je dan ze snel mogelijk in en dat doe je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More