Home Belgisch De alter ego’s van Raf

De alter ego’s van Raf

by Nel Mertens

We kennen hem vooral als magistrale gitarist en al 24 jaar vult hij zijn leven op professioneel vlak met muziek. Als muzikant in verschillende bands, songschrijver en producer is Raf vooral bezig met zijn eigen projecten.

Hij houdt niet van hokjesdenken, dus besloot hij dat muzikale schizofrenie de enige oplossing is en focust hij zich daarmee op zijn drie projecten. Drie verschillende invalshoeken, waar hij ooit een vierde funkproject hoopt aan toe te voegen.

We laten jullie alvast kennis maken met deze drie muzikale identiteiten van de Leuvense, multi-getalenteerde muzikant, die drie lp’s, enkele ep’s, singles en covers van Sophia/The God Machine, Eurythmics, The Cure, Hooverphonic tot The Sisters Of Mercy uitbracht.

Samen met wat kennissen begon hij een band onder de naam Crucifire, maar het progressive gothic rockproject Ahrayeph beschouwt Raf als zijn hoofdproject, dat teruggaat tot aan het begin van zijn professionele carrière als muzikant. Ondertussen dus werkend aan een nieuw album, mogen we in de aanloop naar die nieuwe release, binnenkort wel een nieuwe ep verwachten.

Ook in de metalwereld deed hij ervaring op bij verschillende bands en die laat zich niet zomaar weg dringen, maar kreeg een plek in Rafs tweede project Trans World Tribe. Hiervoor werkt hij samen met andere metalmuzikanten over de hele wereld. De nadruk ligt hier dus op samenwerking, over de grenzen heen, of dat nu gemeentegrenzen, provinciegrenzen, lands- of continentale grenzen zijn. De grens die hij zelf voor dit project trok, is dat de tekst door een vrouw moet worden ingezongen. Dit project staat momenteel even op de achtergrond, omdat Raf zich momenteel focust op een release met Ahrayeph.

Tenslotte is er ook The Twisted Psyche Of ARF, waarin alles terecht komt dat niet onder de bovenstaande projecten kan vallen en dus het meest diverse project van de drie. Van bluesy tracks, tot EBM en de kersverse cover van Elke Vierkante Centimeter van De Lama’s. Een nummer dat ondanks zijn jaren, tekstueel weer razend actueel is. Een versie van dit nummer die humoristische, doch aankomende slagen in het gezicht uitdeelt.

Bandcamp: Ahrayeph / Trans World Tribe / The Twisted Psyche Of Arf

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More