Home nieuws Christian Petke en Jean-Marc Lederman gaan partnerschap COP International en Les Disques De La Pantoufle aan

Christian Petke en Jean-Marc Lederman gaan partnerschap COP International en Les Disques De La Pantoufle aan

by Nel Mertens

Christian Petke van het label COP International en Jean-Marc Lederman van Les Disques De La Pantoufle vonden elkaar in een partnerschap dat meer kansen geeft aan muzikanten.

“Het runnen van een indielabel is altijd een werk van liefde geweest, vooral in de uitdagende situatie van vandaag. Nu, meer dan ooit, hebben we individuen nodig die bereid zijn artiesten te ondersteunen en te koesteren. Het is met enorme trots dat we de onderneming van Jean-Marc Lederman in de wereld onthullen wereld van boetieklabels met Les Disques De La Pantoufle. Weinig individuen zijn zo geschikt hiervoor als Jean-Marc Lederman, die zijn hele leven heeft gewijd aan de muziekindustrie. Hij heeft samengewerkt met enkele van de meest iconische figuren in de geschiedenis van de elektronische muziek: Fad Gadget, The The, Gene Loves Jezebel, The Weathermen, Front 242, Karl Bartos, Rohn – Lederman en nog veel meer. Zijn uitgebreide ervaring geeft hem een ​​goed inzicht in de fijne kneepjes van onze industrie, omdat hij aan beide kanten van de tafel heeft genavigeerd”, zegt Petke.

Jean-Marc richtte zijn label Les Disques De La Pantouffle enkele jaren geleden op. Met wat humor, als ‘muzikant met ervaring’, die tegenwoordig op zijn pantoffels de studio in gaat. Maar zijn productie en creatieve visie kent geen grenzen en Les Disques De La Pantoufle zal voor hem nu nog meer als platform gaan dienen om snel en resoluut te handelen. Cop International zal hem vanaf nu A&R en logistieke ondersteuning te bieden.

Binnenkort zit de eerste release onder deze samenwerking eraan te komen: de debuutep van de  electroband Intrusive Pinky (uit Longbeach). En in mei volgt ook het gloednieuwe Rohn-Lederman dubbelalbum Black And Bleu op cd.

“Ik ben erg blij dat Christian mijn behoefte heeft begrepen om mijn werken eerder uit te kunnen brengen dan mogelijk is op een label met meer acts. De samenwerking tussen Les Disques De La Pantoufle en COP zal mij voorzien van guerrilla-label-tactieken die zouden kunnen werken”, legt Lederman uit.

Wij kijken al uit naar de eerstkomende releases!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More