Home Belgisch Chantal Acda kondigt Pūwawau aan.

Chantal Acda kondigt Pūwawau aan.

by Björn Comhaire

Na drie solo-albums (Let Your Hands Be My Guide 2013, The Sparkle In Our Flaws 2015 en Bounce Back 2017) en in verschillende bands zoals Isbells en Marble Sounds te spelen, voelde Chantal Acda de drang om onderzoek te doen naar de kracht van de stem en de verbindende factoren van het zingen.

Foto in persbericht Carolien de Bie 18/10/2019

“Onze wereld lijkt zoveel nood te hebben aan alles wat er verborgen ligt onder de woorden. Ik ben ervan overtuigd dat juist dat ons kan helpen om terug verbinding te zoeken. Met onszelf én met elkaar. Zang heeft mij altijd een plek voor reflectie gegeven. Voor een diep voelen en ervaren. Dus ik wilde deze plek gebruiken voor een muziektheatervoorstelling. Uit deze voorstelling kwam de plaat Pūwawau. Een plaat waarin ik samen met zangers van Nederlands Kamerkoor NXT en een aantal muzikanten op zoek ga naar de kracht van de stem.”

Valgeir Sigurdsson, onder andere bekend van zijn werk voor Björk en Feist, zorgde voor prachtige, bevreemdende arrangementen waardoor de uitdaging nooit ver weg was. Josse de Pauw leende zijn woorden en stem voor de voorstellingen en was een klankbord in de zoektocht en inspiratie.

Voor Pūwawau werkte Chantal nauw samen met een fijne groep muzikanten bestaande uit: Eric Thielemans, Laurens Smet, Jozef Dumoulin, Jeroen Stevens, Michaël Brijs, Firas Al Alwani, Beatrijs de Clerck, Katelijn Van Kerckhoven. De opnames werden gedaan door Stef Kamil Carlens, Joris Caluwaerts en Martijn Groeneveld.

Het album Pūwawau van Chantal Acda komt uit op 8 november.

Je kan Acda live zien op:

09/11 – Handelsbeurs – Gent
10/11 – Amok – Brugge (muzikale versie)
14/11 – CC Leuven – Leuven
16/11 – CC Hasselt – Hasselt
30/11 – CC Mechelen – Mechelen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More